Citroën Jumper 2009: 700A CAL5 zekering doorgebrand na opnieuw starten.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2999, Vermogen (kw): 160

Gisteren liet ik de motor per ongeluk uitvallen voor een stoplicht, ik startte hem opnieuw (te snel waarschijnlijk), en vanaf dit moment deed de auto niks meer. Dashboard uit, geen startmotor etc. Wijzertje op het dashboard tikte soms mee, en soms wel een lampje bij het starten (op gegeven moment stond er iets als 'EBD fout'), maar de auto ging niet meer aan.

Noodhulp heeft de motor kunnen starten met startkabels, hij zei dat de accu leeg was, maar vreemd genoeg is deze juist een paar weken geleden vervangen, de oude accu was ook al 5 jaar oud. (Wij meette een spanning over de accu van 12.7v terwijl hij niet startte)

Tijdens het rijden stond wel een rood stuurbekrachtigingslampje aan, we hadden ook geen stuurbekrachtiging meer. En het oranje startonderbrekingslampje... Op bestemming direct geprobeerd opnieuw te starten, dat deed die natuurlijk niet. Accuspanning was toen ~12.9v


Nog steeds een dode auto. Na wat zoeken bleek dat de motor wél start als we de CAL5 700A-1200A zekering die direct na de accu zit ertussenuit halen. Maar hoe kan deze zekering gesprongen zijn met 700A-1200A?? Kan dit gebeuren door het te snel opnieuw starten? We staan nu met een dode auto ver van huis (Groningen), vanwege Pinksteren komen we niet zo makkelijk aan een nieuwe zekering (we hebben wel een 100A zekering, die ook fysiek een stuk dunner is, zie foto's)... We hebben geen anwb abonnement, maar als dat de enige optie is moet het maar. Dus u begrijpt; alle hulp/ideeen zijn welkom!

. .
RoadToNowhere

Geplaatst door RoadToNowhere (100) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (2880) PRO, 1 maand geleden

Die 100 a gaat het niet doen , waarom hij gesprongen is tja
Als je de zekering er tussenuit laat , heb je gedaan waarschijnlijk om de auto te kunnen starten .
Waar loopt de uitgang van deze zekering naar toe ik vermoed alleen naar de startmotor.

harry4203 (1040) PRO, 1 maand geleden

Zekering van de starter springt wel vaker, is volgensmij ook een modificatie op geweest.Zwaardere zekering). Weet je wel zeker dat die gesprongen zekering 700A is??? Zou zeggen, verbindt em door zoals je reeds hebt gedaan om te kijken of ie strart en rij naar huis. Dan hier een garage even laten kijken wat er gebeurt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php