Citroën Xantia: airbaglampje knippert

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 td

sinds enige tijd knippert het airbaglampje in het daschboard
men zei dat de draden onder de stoel doorverbonden moesten worden (gedaan) maar blijft knipperen nu zeggen ze dat het de gordelspanner kan zijn heeft iemand die kan die tweedehands ingebouwd worden en is dit een kostbare reparatie?

famvherwaarde

Geplaatst door famvherwaarde (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Op dit moment is het maar gissen wat het is. Laat het airbag-systeem uitlezen door de dealer, dan weet jke waar je moet zoeken.

famvherwaarde (0), 14 jaar geleden

heb ik gedaan en de citroen dealer (stelletje dombo's) zeggen er is een storing in het aibagsysteem deu!!!!! en ik moest de auto voor onderzoek maar achterlaten.
en een universele garage zei eerst de schakelaar onder de stoel doorverbinden (is gebeurd) dar lezen we weer uit en toen bleek volgens de code dat de gordelspanner defect zou moeten zijn ? deze schijnt gevuld te zijn met een beetje explosief en daarom gevaarlijk te zijn met vervangen? en zeer duur? kan je als handige sleutelaar dit zelf of kom je er weer niet bij?

jozef 1750 (0), 14 jaar geleden

ik zit met hetzelfde probleem, eerst knippert het lampje van de airbag dan blyft het constand branden, nu stel ik me de vraag welke knop door verbinden naar waar,uiteraard onder de zetel maar daar zitten twee aansluitingen op elke stoel graag een antwoordje
citroen xm benzine 1996
jozef

DickieUutPunthorst (0), 14 jaar geleden

Zie ook andere items.
Hier staat dat in veel gevallen een draadbreuk (of los stekkertje) onder de voorstoelen het euvel is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.