Citroën C5: Auto schokt bij constante snelheid tussen 70 en 100 km per uur

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi automaat

Ik ben inmiddels bij de Citroen dealer geweest en die heeft bij het uitlezen van de computers niets kunnen vinden, behalve dan een melding van de turbo een aantal weken geleden. Daarna met monteur een proefrit gemaakt, dan zal je net zien dat de auto niet schokt. Waar ik wel achter ben gekomen is dat het niet met het schakelen van de automaat te maken heeft, het toerental blijft bij het schokken gelijk. Wel zie je in de boardcomputer dat het brandstofverbruik tijdens het schokken schommelt.

Het probleem is in ieder geval dat de auto schokt bij constante snelheden tussen de 70 en 100 km per uur zowel met als zonder gebruik van de cruisecontrol. Boven en onder deze snelheden rijdt de auto uitstekend.

Dit was mijn vorige bericht:
(Wij hebben de C5 break exclusive 2.0 hdi automaat net gekocht met km stand van 145000. Rijdt fantastisch, maar schokt een beetje of lijkt steeds te schakelen (overdrive?) bij een constante snelheid van rond de 100 km per uur. Wat zou dit kunnen zijn ? (we hebben nog 3 maanden garantie op de auto).)

Floris Schrier

Geplaatst door Floris Schrier (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ryxile (0), 16 jaar geleden

Zou misschien een probleem kunnen zijn met de schakelkleppen in het "brein"van de automaat .
Heb deze regelmatig moeten vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.