Citroën Berlingo: brandstofpomp 2000 HDI partner / berlingo defect ? vervangen

Bouwjaar: 2004

Ik denk dat mijn brandstofpomp van mijn peugeot partner 2.0 HDI defect is 40000 km op de teller ,bij het omdraaien van de contactsleutel hoor je eerst vooraan een soort schakelend geluid en en daaropvolgend een ratelend geluid afkomstig van de brandstofpomp achteraan dit geluid blijft bestaan bij het doorstarten.
En soms heb ik het dan ook weer niet geen verdacht geluid te horen,heeft dit met de koude te maken ? probleem is nog maar een paar dagen aan de gang.
Ik liet mij vertellen door de garage dat dit grapje zonder weruren 250 euro gaat kosten,daarom weet ten eerste iemand of dit wel degelijk over de pomp gaat (iemand zelfde voorgehad) en ten tweede moet de dieseltank er vanonder om de pomp te vervangen ?

cortex

Geplaatst door cortex (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Dirk2301 (0), 18 jaar geleden

Als het een peugeot partner is zit er geen opvoerpomp in de tank.
Dit is een siemens systeem (zelfaanzuigend)

harold4164 (0) PRO, 18 jaar geleden

je hebt ook bosch systemen bij de oudere partners 2.0hdi teminste bij berlingo wel dus partner dan dit allemaal 1pot nat opvoerpompen gaan wel vaker kapot dus wel nieuwe inzetten geen van de sloop kun je het zelfde geval weer krijgen groetje harold

cortex (0), 18 jaar geleden

hoi,
bedankt voor de reactie's,het is een recente peugeot partner.
Een klein misverstand ,pomp zit niet in de tank maar ergens bovenaan tank ?.
Nu kan ik die vervangen zonder de tank te verwijderen ?,ergens langs binnen aan de achterbank ?.
Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.