Citroën C4: Cruise Control (storing snelheidsensor)

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hi,



Heb het volgende probleem waar ik wel "iets" over lees op dit forum, maar nog niet echt het antwoord heb kunnen vinden.

Soms werkt de cruise control niet. Vanaf starten auto werkt deze naar behoren. Als ik echter een poosje rij, en de rem zo af en toe gebruik, kan de melding "storing snelheidsensor"
met het knipperende oranje SERVICE lampje er zo maar op komen. En dan werkt de CC ook niet (zie ook --- op de plek waar de ingestelde snelheid normaal te lezen is, links) Als ik de auto vervolgens uitzet, en opnieuw start is de storing weg. Van REG naar 0 en weer terug werkt ook niet. Om de CC weer werkend te krijgen (en de storings melding te doen verdwijnen). Volgens mij is de rem schakelaar goed (zit goed vast en de remlichten werken naar behoren). Vandaag de computer uit laten lezen met lexia 3; geen enkele foutcode!!! Ze hebben zelfs een proefrit gemaakt, en wat denk je... CC doet het gewoon. Ik rij naar huis... Je raadt het al; "storing snelheidsensor", SERVICE (knipper knipper). Allemaal geen drama, maar ik heb de auto net, en het moet naar behoren werken.

Iemand suggesties?

Muchos Graziazzz!

Grtz CeeVier

ceevier

Geplaatst door ceevier (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Uitlezen als de storing op het dashboard staat. En dan niet de auto meer afzetten, ook niet bij de garage voor de deur.

Welke computer(s) hebben ze uitgelezen? Ik zou zowel motor als abs uitlezen.

Apache (0) PRO, 12 jaar geleden

Overzicht storingen daar moet in gekeken worden of daar geen storingen in staan met betrekken tot cruise control.

Betreft de remlichtschakelaar het is een dubbele schakelaar (2 in 1) deze gaan regelmatig stuk. (bij de nieuwe schakelaar wordt een extra kabel geleverd wat er tussen gezet moet worden )

ceevier (0), 12 jaar geleden

@ Oldford; Onmogelijk. Deze Citroen dealer wil alleen op afspraak werken (weken van te voren plannen). Ze hebben alleen de "hoofd" computer uitegelezen. Kan nog eens vragen of ze de ABS ook kunnen uitlezen... Dat ze daar niet zelf mee komen (gezien de melding van de storing).

@ Apache; Ze hebben in geen enkel overzicht een storingsmelding gevonden. En als ik je zo goed begrijp; remlichtschakelaar vervangen is de gok waard? Hoezo "extra kabel"? Wat sluit je nog meer aan dan?

Thanks so far!

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Andere dealer of universeel met de juiste apparatuur zoeken?
Of er achter zien te komen hoe je de storing kunt opwekken. En dan rijdend uitlezen (al dan niet op afspraak) en storing opwekken.

Wat is de functie van de "hoofd"-computer? Motor, dashboard? Want voor mij zijn ze allemaal even belangrijk.

Apache (0) PRO, 12 jaar geleden

Als ze de computer uitlezen krijgen ze een overzicht in welke systemen een storing staat voorbeeld : injectie storing ja - abs storing nee enz. Wat eigenlijk uitgelezen zou moeten worden is =overzicht storingen= (<- het kan anders heten weet even niet hoe het heet ,wat langer dan andere computers uitlezen duurt hier in staan storingen die voor gekomen zijn en niet meer in b.v de injectie computer staan.

voorbeeld http://www.youtube.com/watch?v=QRYS6GDQ1... even door spoelen naar 1:14

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zo als je eerder al aan gaf krijg je de storing na gebruik van het rempendaal.

De c4 heeft 2 bekenden klachten met de cruise control :
-1 remlicht schakelaar
-2 schakelaars op het stuur (niet het probleem wat jij hebt zo ver ik de klacht begrijp)

Een losse remlicht schakelaar kan je bij citroen voor een paar modelen niet meer kopen alleen een set remlichtschakelaar + kabel ($$),
in de kabel zit een weerstand maar waarvoor de kabel dient weet ik verder niet, misschien een beveiliging voor de schakelaar.

ceevier (0), 12 jaar geleden

@ Oldford; Ik ben er zelf niet bijgeweest (moest wachten in de koffieruimte). Op de factuur staat alleen "CC werkt naar behoren [korte proefrit gemaakt] met lexia 3 foutcodes uitgelezen, geen foutcodes" ... En dat was op zich goed nieuws. Ik mag toch verwachten dat de Citroen dealer in Nijmegen de juiste apparatuur heeft?

@ Apache; Zie hierboven/ben zelf geen getuige geweest van de daadwereklijke uitlezing. Ik kan de storing "uitlokken" door even stevig te remmen (niet eens noodstop kracht) en de storing springt erop... Dus deze schakelaar set (laten) vervangen kan goed de hele toestand oplossen? Zal eens informeren naar de kosten.

Wat ik wel vreemd vind, is dat deze C4 problemen "bekend" zijn, maar deze Citroen dealer min of meer schouderophalend de storing niet erkent, laat staan constateert. Heeft iemand een adres in de buurt van Nijmegen voor een echt goed bekend staande Citroen dealer?

ceevier (0), 12 jaar geleden

Update; Afspraak met een dealer voor het vervangen van de remlicht schakelaar. Ook hij zegt dat het zeer aannemelijk is dat het uitvallen van de CC hier mee te maken heeft. Ik zal hier later melden of dit het probleem verholpen heeft.

Gr. en dank allen zover...

ceevier (0), 12 jaar geleden

Vandaag remlichtschakelaar (set) laten vervangen. Is een vervangend onderdeel (met een mededeling erbij). Storing niet meer op te wekken. Problem solved.

Groet ceevier.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

mvg,
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.