Citroën Berlingo 2010: datum/tijd worden niet vastgehouden

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Nadat Kwikfit de ventilatorkachel en de weerstand heeft vervangen, worden de datum en tijd niet meer vastgehouden nadat de motor uit is. Openen van het portier kan dan alleen met de sleutel in het slot, niet op afstand, datum en tijd knipperen. Het gaat een paar minuten goed, dan doet het afstandsslot het nog en worden datum en tijd vastgehouden maar daarna niet meer. Lijkt of accu ook slecht opgeladen is. Wat zou de oorzaak zijn? nieuwe accu?

GASikma

Geplaatst door GASikma (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 1 jaar geleden

Wat zegt kwik fit ?

    Die weten het niet....! Is het zo dat een soort beschermingsmodus is ven Berlingo om te voorkomen dat de accu leeg raakt? - GASikma (0), 1 jaar geleden

harry4203 (315) PRO, 1 jaar geleden

Hebben ze niet ergens een zekeringetje laten ploffen? anders laat je toch voor de zekerheid even de accu en de dynamo controleren. (niet bij de kwik-fit) De auto kan grootverbruikers uitschakelen als de accuontlading te groot wordt, maar dat is hier niet aan de orde.

    Dank voor je reactie! Zekeringetje? - GASikma (0), 1 jaar geleden
    Inmiddels de accu laten vervangen, dat was toch nodig. Probleem is er niet mee opgelost! - GASikma (0), 1 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door GASikma (0), 1 jaar geleden

Samen met mijn zoon gegoogled en de oplossing gevonden: er is een zekering waar "sh" op staat. Deze zekering was omgedraaid in de garage. Functie van de zekering: als je hem maanden op een parkeerplaats zet en de zekering omdraait dan wordt er geen extra stroom gebruikt. Maar: probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.