Citroën Berlingo 2010: datum/tijd worden niet vastgehouden

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Nadat Kwikfit de ventilatorkachel en de weerstand heeft vervangen, worden de datum en tijd niet meer vastgehouden nadat de motor uit is. Openen van het portier kan dan alleen met de sleutel in het slot, niet op afstand, datum en tijd knipperen. Het gaat een paar minuten goed, dan doet het afstandsslot het nog en worden datum en tijd vastgehouden maar daarna niet meer. Lijkt of accu ook slecht opgeladen is. Wat zou de oorzaak zijn? nieuwe accu?

GASikma

Geplaatst door GASikma , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Wat zegt kwik fit ?

    Die weten het niet....! Is het zo dat een soort beschermingsmodus is ven Berlingo om te voorkomen dat de accu leeg raakt? - GASikma, 1 maand geleden

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Hebben ze niet ergens een zekeringetje laten ploffen? anders laat je toch voor de zekerheid even de accu en de dynamo controleren. (niet bij de kwik-fit) De auto kan grootverbruikers uitschakelen als de accuontlading te groot wordt, maar dat is hier niet aan de orde.

    Dank voor je reactie! Zekeringetje? - GASikma, 1 maand geleden
    Inmiddels de accu laten vervangen, dat was toch nodig. Probleem is er niet mee opgelost! - GASikma, 1 maand geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door GASikma, 1 maand geleden

Samen met mijn zoon gegoogled en de oplossing gevonden: er is een zekering waar "sh" op staat. Deze zekering was omgedraaid in de garage. Functie van de zekering: als je hem maanden op een parkeerplaats zet en de zekering omdraait dan wordt er geen extra stroom gebruikt. Maar: probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.