Citroën Xsara Picasso Difference: harde "tik" bij het afremmen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V handgeschakeld

Mijn Xsara Picasso is van januari 2003. Toen de auto 25 maanden oud was begon het probleem. Als je remt en de auto staat bijna stil en je neemt wat pedaaldruk van de rem af dan is er rechtsvoor een harde eenmalige "tik" hoorbaar. Zo af en toe gevolgd door een zelfde "tik" aan de linkervoor zijde. De merkdealer probeert van alles om het op te lossen maar komt er niet uit. De motorsteunen zijn bekeken en voorzien van nieuwe bouten, de schokbrekers zijn gecontroleerd, de schijfremmen voor zijn gecontroleerd, de stabilisatorstang is op advies van de importeur vastgelast aan het subframe en tenslotte zijn vorige maand de draagarmen vernieuwd. Dit alles onder service/garantie van de merkdealer! Echter de "tik" blijft luid hoorbaar. Als de buitentemperatuur beneden de 10 graden komt doet het probleem zich niet of nauwelijks voor. En als je met de auto remt en je houdt dezelfde pedaaldruk aan (waardoor de auto natuurlijk abrupt tot stilstand komt) dan is er ook niets te horen. Ik heb zelf altijd het idee gehad dat het aan de remmen ligt maar dat is volgens de dealer niet mogelijk. De dealer verzekert dat de veiligheid niet in het geding is maar het geeft mij een erg onzeker gevoel met deze auto te rijden. Wie heeft er suggesties waar het probleem aan kan liggen?

koho

Geplaatst door koho (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

koos je zo toch denken dat de remblokken dit veroorzaken omdat je zegt dat je het alleen hoort als de rem iets los gelaten word met remmen.
zitten de veerstjes van de remblokken wel goed?
demonteer anders de remblokken en smeer de zijkanten van de blokken in met kopervet ; dus het ijzer en kijk dan of het anders of over is.

groetjes jan.

stefaan11093 (0) PRO, 17 jaar geleden

wij hebben ongeveer het zelfde probleem gehad en toen zat het in de koppeling. rijden koppelingpedeaal induwen en dan remmen ,toen was er een enorme tik toen de wagen bijna stilstond. ktik de wagen aan een zijde op en probeer het zo is te detecteren schakel de eerste versn. in laat hem opkomen geef wat gas ,duw de kopp.pedaal in en rem dan gelijkmatig. dan is het misschien hoorbaar. veel succes

koho (0), 15 jaar geleden

Zoals ik vanaf het begin al dacht bleek het toch uiteindelijk aan de remmen te liggen. Bij een km.stand van 73.000 zijn de schijfremmen en blokken voor vervangen. Probleem opgelost! De harde tik is definitief verdwenen. Jammer van alle moeite en kosten die de dealer aan deze auto gespendeerd heeft. Ik ben weer een tevreden Citroen rijder!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.