Citroën Xsara: Klapperende voorrem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

In maart is het linker voorwiellager vervangen. Sindsdien heb ik een remprobleem: bij warme remmen hoor ik de linkervoorrem 'klapperen' als ik niet hard rem. In eerste instantie dacht men dat het lager niet goed was en er is toen weer een nieuw lager ingezet. Heb zelf het gevoel dat de blokken het probleem zijn; dealer zegt van niet. Worden ook heel warm. Als gevolg hiervan moeten er voor de derde keer nieuwe schijven op. Dealer heeft alles gangbaar gemaakt en zelfs de remklauw vervangen. Iemand dezelfde ervaring en, belangrijker, de oplossing gevonden?

Ed Spoor

Geplaatst door Ed Spoor (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harnak (0), 12 jaar geleden

Remslang niet geknikt geweest met de eerste montage van het lager ?

Apache (0) PRO, 12 jaar geleden

De wielnaaf kan misschien krom zijn waar door je remmen warm worden, wat kromme remschijven tot gevolg kan hebben.
Zelf al een paar gehad op me werk (bij een xsara en een picasso)


Maar na 2 keer schijven v.v zou je als dealer zijnde toch even verder gaan kijken.

Ed Spoor (0), 12 jaar geleden

Vandaag nieuwe remslangen en remschijven afgedraaid. Nieuwe remklauw was waarschijnlijk niet nodig geweest. Morgen en overmorgen bijna gegarandeerd filerijden; ben benieuwd. Eindoplossing wordt geplaatst.

Ed Spoor (0), 12 jaar geleden

Na montage van nieuwe remslangen (nu twee weken geleden) lijkt het probleem te zijn opgelost. Op zich fijn, maar baal toch wel een beetje dat de dealer de 'try and error methode' heeft toegepast. Daarnaast: ik had 19.500 km nergens last van gehad; na montage van het lager begon het gedonder. Grapje heeft mij toch in totaal bijna € 400 -en zes maanden ergernis- gekost. Aan de meedenkers: bedankt!

Ed Spoor (0), 6 jaar geleden

Hans en Ronjo,
Bedankt voor de hulp. Was inderdaad niet heel veel werk (al zaten de schroeven wel op andere plaatsen dan op de tekening). Alles werkt weer prima.

Grtz, Ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.