Citroën Saxo: knappend geluid portier bestuurderskant

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100 cc

Bij open en dicht doen van portier bestuurderskant hoor ik een "luid, kort, knappend, knikkend" geluid. Saxo is een 2- deurs uitvoering. Portier is gesmeerd. Dit heeft niets geholpen. Iemand een tip?

S.

Geplaatst door S. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

deurvanger vervangen.
de punt waar de deurvanger op de carrosserie zit daar komt het geluid vandaan. dit zijn puur dat hij in een stand valt met het openmaken en dicht doen. door de spelling op het punt aan de carrosserie hoor je het geluid

S. (0), 15 jaar geleden

TruckerOwerner, bedankt voor uw reactie. Deurvanger vervangen; hoe pak ik dat aan? Moet de hele deur eruit?

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

da druf ik niet te zeggen. als je met je vingers voelt aan de schanier aan het carrosserie terwijl je de dreur open en dicht doet. voel je dat hij hier verspringt dan kun je door een dikkere pin het verhelpen. ik weet dat bij de oude type volvo s40 dit zo is, deze pinnen kun je bij de dealer halen. maar dit is geen volvo dus kan ik het moeilijk zeggen.

Lainke (0) PRO, 15 jaar geleden

Via de opening achter de luidspreker kan je heel makelijk dit onderdeel verwijderen

S. (0), 13 jaar geleden

Moest inderdaad de opening van de luidspreker gebruiken om er gemakkelijker bij te kunnen. Is na wat pepruts uiteindelijk gelukt. Bedankt voor de reacties.

S. (0), 12 jaar geleden

Dit topic kan dus gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.