Citroen Xsara Picasso 2007: Mistlampen voor en achter werken ineens niet meer

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Mijn mistlampen voor en achter doen het ineens niet meer. De lampen gaan niet meer aan, de indicatielampjes op het dashboard gaan niet meer aan en ik hoor ook geen relais klikken. Ik weet niet of ik dat laatste normaal wel zou moeten horen. Ik heb de aanhanger een paar keer gebruikt en online lees ik dat een microschakelaar in de stekkerdoos van de trekhaak de oorzaak zou kunnen zijn.
Mijn vraag is of die microschakelaar voor deze symptomen kan zorgen, dus voor en achter doet het niet meer, de indicatielampen op het dashboard ook niet meer en ik hoor geen relais klikken. Loopt de voeding voor het geheel van mistlampen voor en achter via de microschakelaar?
Als dat niet zo is, heeft iemand dan een idee waar ik de oorzaak moet zoeken? Ik heb zekering 6 onder de motorkap al gecontroleerd.

Gert Picasso

Geplaatst door Gert Picasso , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Dimlicht staat wel aan ?
De microschakelaar in de stekkerdoos stuurt alleen de mistlamp achter .
Wat is er verder al gemeten gecontroleerd ?
Zit er een module achterin de auto voor de trekhaak ?
Anders eerst eens uitlezen , misschien is er door de aanhanger iets ontregeld en moet dit gereset worden.

Gert Picasso, 1 maand geleden

Ja, dimlicht staat aan. Ik heb verder nog niets gemeten. Ik wilde eerst wat info inwinnen om mogelijk onnodig onderzoek te voorkomen. Dat de microschakelaar blijkbaar alleen voor de mistlamp achter is sluit dan die stekkerdoos waarschijnlijk al uit als oorzaak. Ik weet niet of er ergens een module voor een trekhaak zit. Waar zou die normaal gesproken zitten? Kan ik die achter bekleding vinden? Ik heb een simpele ODB module. Ik zal gaan kijken of die iets aangeeft.

lemke, 1 week geleden

dit lijkt mij een probleem van de schakelaar c/q lichtschakelaar heb een soortelijk probleem gehad met knipperlicht.
Kijk voor de zekerheid of je de mistlampen kan aansturen via de OBD als dit geval is ga ik voor de schakelaarhendel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.