Citroën C8: motor maakt enorm veel lawaai

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw10

wij hebben hier een c8 staan waar de distributieriem van gesprongen was. om de cilinderkop te kunnen demonteren moesten de injecteurs eruit , dit was makkelijker gezegd dan gedaan. ze zaten enorm vast en wij hebben een koffer moeten bestellen om deze te kunnen verwijderen. de injecteur moest volledig open gedaan worden en dan met een porte power en enkele hulpstukken deze eruit trekken.oke alles ok verder demonteren en verstuivers weg doen voor herstelling. nu de motor is terug gemonteerd en de verstuivers terug geplaatst en starten maar, starten direkt ,mooi lopen ook maar de motor maakt een enorm grauw lawaai , afkomstig vd injecteurs volgens mij. de distributietiming is perfekt, motor volledig gemonteerd volgens de normen vd constructeur. heeft iemand dit al meegemaakt?

stefaan11093

Geplaatst door stefaan11093 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

het is toch de poulie van de krukas niet? Want die heeft ook schade geleden als je riem gesprongen is. Deze poulie wordt regelmatig vervangen

stefaan11093 (0) PRO, 16 jaar geleden

neen hoor die is vervangen ,ik denk de verstuivers ,

seppe007 (0) PRO, 16 jaar geleden

zitten er de herstelde verstuivers in of zijn het nieuwe want die kracht wat daar heeft opgestaan en op die cylinderkop dat is onmenselijk.

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

ik heb onlangs een verstuiver van 2.0HDI Jumper laten herstellen en toen ik hem monteerde verloor hij daar. Ik heb hem terug gedemonteerd en opnieuw goed aangespannen en lawaai weg.

stefaan11093 (0) PRO, 16 jaar geleden

het zijn herstelde verstuivers, ik heb ze eruit moeten persen want ze zaten muurvast.
het is echt een kletterend geluid, als je hoort met een stethoscoop dan hoor je ze enorm lawaai maken. inwendig enorm tokken. wat een miserie

civts (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je de verstuivers wel op de goeie plek terug gemonteerd? Zo niet, dan moet je even via de testkast (aandrijfagregraat) de verstuivers op nieuw de juiste plek inleren. Groet.

stefaan11093 (0) PRO, 16 jaar geleden

,heb ik gecontroleerd en ze moeten niet ingeleerd worden, zoals bvbij een 14hdi van bosch.
groetjes

stefaan11093 (0) PRO, 16 jaar geleden

probleem opgelost , kettingspanner vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.