Citroën Jumper: Motor slaat zo nu en dan niet aan. Later weer wel.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 HDI

Deze Jumper heeft de irritante eigenschap dat hij sinds een dag of wat nu en dan s'morgens niet wil aanslaan. Geen foutkodes en als wij het smiddags verder willen gaan onderzoeken loopt hij wel direkt.'

Dit is nu 3x het geval geweest en wij hebben alleen gezien dat het symbool een keetr bleef branden van de antidiefstalbeveiliging. Maar bij het uitlezen zien we dat die gewoon vrij wordt gegeven.

Iemand een idee waar we het in moeten zoeken?

Geert

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (515) PRO, 13 jaar geleden

verstuiver(s)

andreas08 (0) PRO, 13 jaar geleden

uitlezen kijken wat voor storingen in geheugens diverse computers staan

kan zijn dat er lucht in systeem zit

als je de mogelijk hebt de wagen een paar dagen laten staan bv weekend
en zelf starten op dat moment weet je vaak al meer of het een gebrek is aan brandstof
wat je kan toedienen in het inlaatkanaal dmv een remmenreiniger in te spuiten

Robbie Jensema (0) PRO, 13 jaar geleden

Vanmorgen weer gestart en geen probleem. klant kon hem niet langer missen en heeft hem weer meegenomen. Bij navraag heeft ie dit probleem alleen thuis gehad en de auto staat altijd op dezelfde plek. Op zijn werkplekken nooit dit probleem gehad. Hij zet hem nu thuis eens een paar meter verder van zijn vaste parkeerplaats en misschien een probleem met een storing door straling oid?

Andreas, er zitten geen storingen in de computer.

Robbie Jensema (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem oogelost. Hogedrukpomp lekte zo nu en dan (op zich vreemd, maar waar) brandstof naar buiten tussen de bovenste afdichting. Daar is een revisiesetje voor te krijgen en die hebben we gemonteerd. Liep en startte toen gelijk goed, dus waarschijnlijk toch lucht na een tijdje stilstaan.

Klant heeft er 2 weken probleemloos mee gereden toen hij weer niet wilde starten. Lekte er weer langs en aangezien hij aangaf er maar een nieuwe pomp op te zetten 0mdat ook de distributieriem aan vervanging toe was hebben we dat gedaan. Startte gelijk weer en loopt ook weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.