Citroën Zx: O.a. brommend geluid na enige tijd rijden (15+) bij gas terug

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Beste mensen,

Mijn auto vertoont sinds kort verschillende problemen.

1. Na enige tijd rijden (meer dan 15 km) begint er iets te brommen, vooral bij gas terugnemen of terugschakelen. Hoe langer ik dan doorrijd, hoe erger het wordt.

2. De auto schommelde sinds een maand of 4 een beetje. Sinds vorige week is dit erger geworden.

3. De motor loopt stationair veel te hard. Stilstaand voor een stoplicht lijkt het wel of ik constant het gas in trap. In het begin hielp het om de poolklemmen er even af te halen, maar dit helpt slechts totdat je weer gas geeft.

4. Van tijd tot tijd valt de motor zomaar uit als je gas terugneemt of voor een stoplicht staat. Op dat moment brandt het motormanagementlampje ook. Dit euvel lijkt erger te zijn in de winter dan in de zomer.

Al met al stapelen de problemen zich langzaam op. In verband met kosten ben ik benieuwd of dit allemaal nog de moeite waard is om op te lossen. Kan iemand mij meer vertellen over een van bovenstaande problemen? Misschien dat een probleem zelfs met een ander probleem te maken kan hebben?

Alvast zeer bedankt!

Groeten,

M. Tromp

MTromp

Geplaatst door MTromp , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

FrankvdHorst, 16 jaar geleden

Een dergelijk problkeem met het brommen heb ik ook gehad, geen idee waar te zoeken. Werd bij mij ook erger als ik langer had gereden. Uiteindelijk bleek het de homokineet van een aandrijfas te zijn die versleten was.

Ook het probleem met het slecht stationair draaien (te hoog-te laag en andere elende) bleek de gaspotentiometer te zijn die aan de zijkant van het gashuis zit. Nieuwe gemonteerd en het probleem was verholpen.

MTromp, 16 jaar geleden

Dank je! Zal ik eens naar laten kijken, wie weet is het nog de moeite waard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.