Citroën Berlingo: Olie in expansievat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,

Ik heb sinds (volgens mij) vandaag olie in het koelsysteem.
Er gaat een kleine geschiedenis aan vooraf wat er e.v.t. mee te maken kan hebben.
Afgelopen weekend een nieuwe waterpomp en d-riem er op laten zetten omdat de waterpomp lekte. Hele systeem is dus met nieuwe koelvloeistof bijgevuld. De maandag ben ik bij iemand achter op gereden met n gangetje van 10 km/h. De radiateur lekt 'n heel klein beetje want s'ochtends ligt er een klein plasje links vooraan onder de bumper. Ik wilde dus het gat dichten door er "vuller" in te gooien...wat zie ik, dikke zwart troebele koelvloeistof! Duidelijk dus olie in het koelsysteem.
Het blok is verder helemaal droog en de temperatuur blijft normaal...

Is dit zeker weten een lekke koppakking of kan het ook een andere oorzaak hebben?

Iemand bekend mee?

Mzvgr, Ruben

RubenMols

Geplaatst door RubenMols (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

als er een oliekoeler tussen zit is dit de eerste verdachten heeft hij die niet dan kom je bij de koppakking of een scheurtje in de kop of blok.

groetjes jan.

RubenMols (0), 13 jaar geleden

Volgens mij heeft ie wel een oliekoeler (warmtewisselaar)...word morgen nagekeken. Denk ook dat dit het is..blok loopt verder prima...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.