Citroën Xsara: Picasso bougies vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,
Weet iemand hoe ik de bougies van een Picasso 1.6 uit 2003 vervang?
Je kan er bijna niet bij en er zitten geen gewone bougiekabels op.

BVD
Peter

PeterC5

Geplaatst door PeterC5 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

De bobine's moeten er eerst afgehaald worden

Hans

PeterC5 (0), 17 jaar geleden

Hans,
Dank je voor je reactie.
Maar ik kom er nog niet helemaal uit. Boven de bougies zit een langwerpig zwart kastje met twee moertjes vast in het blok. Moet ik deze verwijderen en kan dit zomaar? Kan ik daarna de bougies gewoon verwisselen? Vroeger sleutelde ik veel maar tegenwoordig niet meer en ik merk dus dat ik met bougies wisselen al vastzit. (Ik schaam mij diep)
BVD

Peter

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja dat zwarte kastje zoals jij het noemt is de bobinecassete. Wel goed rechtstandig omhoog trekken als de bevestiging en stekker er van los zijn.

PeterC5 (0), 17 jaar geleden

Dank je voor de snelle reactie. Ik ga het van de week proberen, wanneer ik er tijd voor heb. Ik zal laten weten of het gelukt is.
Bedankt voor zover.

mcitr. (0), 17 jaar geleden

de bougies zitten tegenwoordig ook heel diep in de cilinderkop, heb lange bougiesleutel op je doppensetje is dus wel nodig.

PeterC5 (0), 17 jaar geleden

Hans,

Ik dorst de bobine kast niet zomaar los te trekken, maar na jouw info. heb ik dat wel gedaan en dan is het inderdaad heel simpel. Dus bedankt.

mcitr, Die bougie sleutel heb ik dus dat was geen probleem.

Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.