Citroën Berlingo: Probleem met lichten na kortsluiting

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6hdi

Na het plaatsen van Mdf borden in de laadruimte van mijn Berlingo heb ik achteraan Links kortsluiting gemaakt in een kabelboom met een schroef ,problemen nadien waren: Standlichtje vooraan Links brand niet meer,Achterlicht brand niet meer,Snelheidsmeter defect! In de kabelboom heb ik alles terug aaneen gezet en in de zekeringkast onder stuur waren 2 zekeringen gesprongen,de snelheidsmeter doet het terug maar het standlicht en achterlicht branden niet meer! De rest brand normaal,dimlicht vooraan en de rest van de lampen achter werkt perfect,zelfs het remlicht dat in het zelfde lampje als achterlicht zit werkt normaal! Ik heb 2 zekeringskasten gevonden,1 in de motorruimte naast batterie en de andere onder het stuur,daar heb ik alle zekeringen doorgemeten en alles is goed! Zie ik een zekeringkast over het oog,of zou er ergens een probleem moeten gewist worden in stuurdoos of zo? Ik ben ten einde raad,een kast met relais zie ik ook nergens in de wagen steken en niets staat beschreven in de handleiding! Alvast bedankt voor eventueele reacties of raad voor mijn probleem! Vriendelijke Groeten

Treksken

Geplaatst door Treksken (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze auto is uitgerust met een"slimme" zekeringkast (BSI) die zou ik eerst eens laten uitlezen.
De auto even stroomloos maken zou je ook nog even kunnen proberen.
Oiram

Treksken (0), 12 jaar geleden

Alvast bedankt Oiram voor de reactie! Wat bedoel je met stroomloos maken? Ik heb wel al eens de - van de batterie gehaald en tegen de + gehouden! Ik dacht dat je hiermee een soort reset kon doen! Best eens laten uitlezen dan zeker,veel kan er volgens mij niet fout zijn denk ik!
Vriendelijke gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.