Citroën C1: Reserve sleutel werkt niet goed

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Half januari heb ik een Citroën C1 uit 2010 gekocht bij een autobedrijf. Bij de afleverbeurt constateerde de garage dat maar 1 van de autosleutels én de deuren kan openen (auto heeft geen CV) én de motor kan starten. De andere sleutels kunnen alleen de deuren mee worden geopend, maar passen niet voldoende in het contactslot. Ik ben daar netjes over geïnformeerd en er werd kosteloos een nieuwe originele sleutel bijgemaakt en nagezonden. Nu heb ik de sleutel ontvangen maar helaas weer hetzelfde probleem: deuren gaan open maar de sleutel ver genoeg in het contactslot steken lukt niet, hij kan het niet ver genoeg lijkt het, ook niet met smeren/kruipolie. Als ik de nieuwe sleutel vergelijk met de sleutel die wel werkt lijkt het of het uiterste puntje van de nieuwe sleutel wat groter is/van de oude sleutel is het puntje wat kleiner/afgesleten. Ik heb het autobedrijf nog niet gebeld, ik weet niet of zij hier iets aan kunnen doen? Of heeft het zin om met beide sleutels naar een sleutelmaker te gaan om de nieuwe sleutel aan te laten passen?

Trisquelle35

Geplaatst door Trisquelle35 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C1? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ofstone (0), 5 jaar geleden

Is er van de sleutel die wel past in het contactslot, geen stukje afgebroken wat nog in het slot zit?
Dat zou verklaren waarom de andere sleutels, inclusief de nieuw bestelde sleutel niet helemaal er in willen.
Ook omdat je aangeeft dat de sleutel er anders uitziet aan het einde.

Trisquelle35 (0), 5 jaar geleden

Tja dat zou natuurlijk ook nog kunnen.. Al lijkt hij meer afgesleten, dan afgebroken. Enige optie is dan uiteindelijk nieuwe sloten denk ik? Lastig, want heb nu gewoon een werkende sleutel, maar het is geen safe gevoel om geen reserve te hebben.

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Gewoon naar een sleutelmaker die verstand heeft van autosleutels. Die kan de tweede sleutel aanpassen aan de werkende.Dit is de goedkoopste oplossing.
Ferry

Trisquelle35 (0), 5 jaar geleden

Ok dus dat zou toch een optie kunnen zijn, ga ik dat proberen. Bedankt voor de reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C1 of stel zelf een nieuwe vraag.