Citroën 0: Slecht acceleratie Citroen Picasso

Bouwjaar: 2001

We hebben een (uiteraard) een probleem de motor. Het begon met het overslaan van de motor, me een rookpluim. Op advies van collega's motorreiniger gebruikt maar zonder resultaat. Daarna de motor uit laten en lezen en is het gereset. Geen verbetering maar nu is de gaspedaal niet in overeenstemming met de acceleratie van de auto. In 70 tot 80% van de de gevallen. Het overslaan van de motor is wel minder. Even een voorbeeld:Ik rij weg in de eerste versnelling,vervolgens in z'n twee, dan plankgas en dan gebeurt er eerst weinig en begint de auto pas bij een hogere toerental te acceleren. Een volgende keer reageert de auto normaal.Wat ook gebeurt is dat de motor normaal accelereert, vevolgens inhoud en langzaam verder accelereert en bij een hoger toerental weer oppikt en weer normaal acceleert. Vervangen zijn o.a. de railsensor en de EGR klep. Ik weet het, het is een lang verhaal, maar ik hoop dat iemand ons kan helpen met dit probleem,
groet, Dries

Dries2393

Geplaatst door Dries2393 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 16 jaar geleden

Even de autogegevens invullen a.u.b.
Is handiger voor degene die wil antwoorden.

Dries2393 (0), 16 jaar geleden

Sorry, ik dacht dat ik die gegevens al in gevoerd had, het gaat om een Xsara Picasso, bouwjaar 2001, Diesel 2.0 HDi

El Xantia (0) PRO, 16 jaar geleden

Lijkt op een niet goed werkende luchtmassameter alleen als deze stuk is wordt dit volgens mij opgeslagen in het storingsgeheugen. Mischien dat de garage/dealer hem even uit kan wisselen met een andere om te proberen. Is niet zo veel werk. Succes. Gertjan.

Dries2393 (0), 16 jaar geleden

Het probleem is opgelost, de injector is gerepareerd en een drukregelklep. De auto rijdt weer zoals het hoort!
Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën 0 of stel zelf een nieuwe vraag.