Citroën Xsara Picasso: Startproblemen picasso 1.8 16V

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16V

Hallo

Deze picasso heeft regelmating het probleem dat hij met starten geeft: startblokkering defect, de ruitenwissers wissen dan ook voor en achter zonder dat deze aanstaan en de auto is dan ook niet te starten. als de accuklem even losgegooid word en dan weer even wacht dan doet hij het weer normaal voor een tijdje.
We hebben de sleutels al een paar keer opnieuw ingeleerd, de transponderring rond het contactslot vernieuwd, nieuwste update in de bsi laten zetten door de dealer,
maar zonder resultaat. na uitlezen staan er verschillende storingen in zoals: computer motormanagement, verschillende can storingen, startblokkering.
Iemand misschien nog een tip wat we kunnen doen. Ik denk zelf dat de bsi niet goed is maar hoe kan ik dit meten?

Bij voorbaat dank

A Wouters

Geplaatst door A Wouters (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Maak de BSI even open en controleer op corrosie, bi jdeze modelen wil er nog wel eens water in lopen via de draad bundel.

A Wouters (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb de bsi open gemaakt maar geen vocht of corosie te zien. De auto stond vanochtend buiten in de regen toen had hij het probleem weer dat hij dus gaf startblokkering defect en de wissers niet uit te zetten zijn. we hadden de auto toen binnen geduwd en na een tijd was het weer ok en kon je hem weer starten zonder dat de accuklem eraf was geweest. Toch twijfel ik of de bsi goed is omdat er eigenlijk niks overblijft volgens mij, of weet er iemand nog een tip?

Alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.