Citroën Zx: Stationair "halen" 2500-3000 rpm

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

ZX sloeg steeds af. Temperatuurzender in thermostaathuis vervangen ( kan je trouwens lekker bij; Franse troep ) en stationair luchtomloopgedeelte gereinigd en van nieuwe o-ring voorzien. Motor slaat nu niet meer af maar als je gas geeft (ook een heel klein beetje) schiet het stationaire toerental naar de 2500 en gaat dan staan te "halen". Wat kan dit nou weer zijn; valse lucht oid??? Uitlezen (snap-on diagnosecomp) geeft geen storingen. Typisch gevalletje franse spookstoring. Wie kent dit verschijnsel?

Rob universeel

Geplaatst door Rob universeel (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën ZX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

is er dit één met een stappenmotor op de monopoint gevezen met 3 vijzen. Als je daar de "pin" weg een weer ziet bewegen dat hij automatisch gas geeft moet je deze vervangen. Enkel in Bosch verkrijgbaar

Rob universeel (0) PRO, 16 jaar geleden

Het is een multipoint. Maar probleem opgelost.... de SNELHEIDSGEVER in de versnellingsbak was geoxideerd!!! Raar maar waar.

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

zo zie je maar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.