Citroën Zx: Stationair "halen" 2500-3000 rpm

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

ZX sloeg steeds af. Temperatuurzender in thermostaathuis vervangen ( kan je trouwens lekker bij; Franse troep ) en stationair luchtomloopgedeelte gereinigd en van nieuwe o-ring voorzien. Motor slaat nu niet meer af maar als je gas geeft (ook een heel klein beetje) schiet het stationaire toerental naar de 2500 en gaat dan staan te "halen". Wat kan dit nou weer zijn; valse lucht oid??? Uitlezen (snap-on diagnosecomp) geeft geen storingen. Typisch gevalletje franse spookstoring. Wie kent dit verschijnsel?

Rob universeel

Geplaatst door Rob universeel PRO , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

jhl PRO, 15 jaar geleden

is er dit één met een stappenmotor op de monopoint gevezen met 3 vijzen. Als je daar de "pin" weg een weer ziet bewegen dat hij automatisch gas geeft moet je deze vervangen. Enkel in Bosch verkrijgbaar

Rob universeel PRO, 15 jaar geleden

Het is een multipoint. Maar probleem opgelost.... de SNELHEIDSGEVER in de versnellingsbak was geoxideerd!!! Raar maar waar.

jhl PRO, 15 jaar geleden

zo zie je maar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.