Citroën C5: stilvallen in het verkeer en bij stoppen aan verkeerslichten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,0

Motor valt stil als ik moet stoppen aan rood licht of aan kruispunt. Na enkele minuten en soms na langere tijd start hij gewoon weer. Zeer vervelend als je in het verkeer zit en toeterende achterliggers hebt! Dit probleem is begonnen nadat ik eerst brusk had moeten remmen om een botsing te vermijden. Ook vervelend dat toen ik de laatste keer wegenhulp had gevraagd nadat enkele behulpzame personen de wagen in een zijstraat hadden helpen duwen en, bij de vraag van de technieker om de motor even te starten, deze dan zonder problemen weer starte.

Willietje

Geplaatst door Willietje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Is de auto al een keer uitgelezen?

Ik weet even niet uit mijn hoofd of de auto is uitgevoerd met een crash schakelaar, dit is een rode drukknop die onder de motorkap is aangebracht in de buurt van het schutbord.
Deze schakelaars kunnen ook weleens problemen geven.
Wellicht weet er iemand of deze auto een crash schakelaar heeft?

Willietje (0), 9 jaar geleden

Hallo peter, alvast dank voor jouw vlugge reactie. Heb al eens gekeken naar een “rode knop” van een crash-schakelaar maar niets gezien. Nu heeft deze wagen verleden jaar al heel wat problemen gegeven: moeilijk tot niet meer starten (heb 2 x depannage moeten inroepen met uiteindelijk afslepen naar de garage. Eerst dacht men (= de uitlees-computer natuurlijk want zo gaat dat nu) dat de lambda-sonde stuk was. Die werd dan ook vervangen (kostprijs €335) maar enkele weken nadien was er weer dat probleem. Uiteindelijk heeft men na 2 maanden (1/08/2014) sensor 2690414 vervangen (kostprijs €42). Nadien geen problemen meer tot nu dan.

Willietje (0), 9 jaar geleden

Nog dit: sensor 2690414 zou een temperatuursonde zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.