Citroën JUMPY 1200 L2H1 1.6HDI: Storing emissiesysteem

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 9HU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

In december tijdens een ritje Groningen - Utrecht begon aan het einde van de rit de auto wat te stotteren op de snelweg zonder een storing aan te geven. Hierop besloten even van de snelweg af te gaan, auto uit te zetten en opnieuw te starten en verder te rijden. Dit leek allemaal goed te gaan.
Bij Utrecht de snelweg afgegaan richting eindpunt en plots terwijl ik circa 40km/u reed viel de motor plots uit. Ditmaal met de melding "storing emissiesysteem".

De auto snel aan de kant gezet en geprobeerd opnieuw te starten, na enkele malen proberen starte hij weer maar de storingsmelding bleef. Nadat ik op mijn locatie was aangekomen heeft de auto hier de hele dag gestaan, aan het einde van de dag starte hij weer gewoon maar nog steeds de melding in beeld. Dus rustig naar het Noorden teruggereden.

Echter was de volgende dag de storing bij het starten niet meer zichtbaar en reed hij zonder problemen.

Hij heeft het vervolgens tot 2 weken terug vlekkeloos gedaan, geen storingen of problemen.

En jawel hetzelfde probleem kwam terug, niet willen starten en storing emissiesysteem. ANWB gebeld en laten langskomen, van alles nagekeken en hij dacht dat het aan de accu lag die wellicht niet voldoende stroom meer gaf. Overgestart met startkabels en jawel hij deed het weer, oftewel de accu laten vervangen bij de garage en met goede hoop weer op pad.

...... tot 3 dagen geleden, ik rij weg bij de supermarkt, circa 30km/u en plots valt de motor uit. Auto aan de kant, met moeite opnieuw kunnen starten en wederom "storing emissiesysteem". Naar huis gereden zonder dat de storing terugkwam. Een paar uur later op de snelweg weer spontaan de melding "storing emissiesysteem" en hij ging in de noodloop. Dus heb ik de eerstvolgende afslag genomen en op het moment dat ik gas terugnam viel de motor weer uit en wilde hij niet meer starten.

De garage heeft alle foutcodes uitgelezen / nagekeken , de auto volledig nagekeken maar kon niet vinden waar dit aan zou kunnen liggen.

opdefoto

Geplaatst door opdefoto (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumpy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Weet je de exacte foutomschrijvingen en/of de nummers van die uitgelezen foutcodes?

opdefoto (0), 6 jaar geleden

De foutcodes van de eerste keer weet ik niet meer en heb ik ook niet opgeslagen. Afgelopen week heb ik toen de problemen op de snelweg begonnen hem uitgelezen en kreeg ik:

P0088
P0488
P1166
P0299
P0200
B0811
C2600

diezelfde avond dat de garage kwam om hem af te takelen starte de auto echter weer zonder storing/problemen, ze zijn er 50km mee naar de garage gereden zonder problemen. De hele auto dus gecontroleerd en alle foutmeldingen nagekeken maar daar bleek niks mis mee te zijn.
Vervolgens hebben ze er nog 2 dagen in rondgereden om te testen maar weer geen problemen/fouten. Hij staat nu net weer een paar uurtjes voor mijn deur dus ben benieuwd hoe lang hij het nu blijft doen

opdefoto (0), 6 jaar geleden

Na een hele tijd de auto bij de garage te hebben gehad is oa de BSI vervangen. Daarna circa 3 maanden zonder storingen weer verder kunnen rijden.

Gisteravond onderweg en halverwege de rit ineens inhouden, na een paar tellen de storing emissiesysteem weer in beeld. En de auto in de noodloop. Niet boven de 2500 toeren te krijgen, en we moesten nog circa 90km rijden.

Van pomp tot pomp gereden, elke keer even uitzetten en na 5 minuten opnieuw starten. Maar de storing bleef erin zitten.

Wel zonder problemen steeds 90 kunnen rijden.

OBD uitgelezen en kwam uit op de foutcodes: P0104 en P0200. De 0200 geeft fout aan in de injectoren, deze zijn echter circa 6 maanden geleden nog vervangen.

Iemand nog suggesties wat het nog meer zou kunnen zijn? Ik lees bijv. op een aantal fora dat het iets heel simpels kan zijn als een brandstoffilter

kaleido 1 (1350) PRO, 6 jaar geleden

Wanneer is deze voor het laatst vervangen dan ?
Laat ze het filter eens vervangen en deze open maken , om te zien wat er in zit , git zwart of slijpsel geeft wel een verklaring.

opdefoto (0), 6 jaar geleden

Dat heb ik zojuist geprobeerd te achterhalen middels onderhoudsboekje maar kan ik zo niet terugvinden. Laatste grote beurt is circa 35K km geleden gebeurd volgens mij

opdefoto (0), 6 jaar geleden

Update na de reis terug gisteren, via Torque Pro en de OBD de storing eruit gehaald. Ik rij weg, geen storing in beeld maar nog steeds noodloop.

Na een paar honderd meter rij ik de snelweg op, storing emissiesysteem.
Een tijdje later komt op het dashboard erbij

Storing remsysteem
Storing ABS

Hierop valt ook de KM teller uit en de teller met kilometerstand. De auto blijft gewoon rustig 90 in de noodloop rijden.

Een stukje verder springt heel even motormanagement aan als storing en de auto schokt twee keer en vervolgens die storing niet weer gekregen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumpy of stel zelf een nieuwe vraag.