Citroën C2: Stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Mijn dochter heeft C2 en af en toe valt de stuurbkrachtiging uit. Dit gebeurt met name wanneer je het stuur tegen de aanslag aan draait. Wanneer de auto een paar uur stil staat werkt het weer. De garage zegt dat als dit probleem vaker optreedt moet de boordcomputer vervangen worden. Dat is dan wel weer veel geld.

Hoe komt dit en kun je er iets aan doen?

Bedankt voor je reactie,
Jan

IJzerwater

Geplaatst door IJzerwater (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

Storingscodes uitlezen.
Vervanging van de elektronische eenheid elektrische stuurbekrachtiging . (Bij aanwezigheid van de storingscode C1404 )

IJzerwater (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie citroënmonteurtje.
Kun je ook iets zeggen over de kosten? Is het ook te doen door iemand die wel handig is maar weinig verstand van elektronia heeft?

Jan

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=IJzerwater]Bedankt voor je reactie citroënmonteurtje.
Kun je ook iets zeggen over de kosten? Is het ook te doen door iemand die wel handig is maar weinig verstand van elektronia heeft?

Jan[/quote]
sorry voor de latere reactie over dit topic heen gekenen.


nee je moet hem eerst (laten) uitlezen, het beste is met Dealer software, komt storings code C1404 voor dan regelapperaat vervangen, deze zal dacht ik ook opnieuw getelecodeerd moeten worden dus nee, jij zal dit kunnen... maar nu ik er over na denk de boordcomputer kan maar eerst storings code dan pas verder kijken, ik neem aan dat je al eerder bij de dealer bent geweest ?

IJzerwater (0), 15 jaar geleden

Ik ben inderdaad bij mijn garage geweest (een citroendeskundige die voor zichzelf is begonnen maar nog niet alle apparatuur heeft). Hij vertelde me dat er een nieuw apparaatje in moet die de stuurbekrachtiging regelt. Hij vertelde ook dat ik op zo'n € 700 moet rekenen. Vindt ik wel wat veel voor een auto van 3,5 jaar. Vandaar mijn vraag wat ik zelf zou kunnen doen. Maar ik begrijp dat het vervangen niet het grootste probleem is maar het uitlezen en aan de hand daarvan bekijken wat er precies gedaan moet worden.
Gezien de frequentie van de storing en de reparatiekosten wacht ik nog maar even met deze diepte investering.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=IJzerwater]Ik ben inderdaad bij mijn garage geweest (een citroendeskundige die voor zichzelf is begonnen maar nog niet alle apparatuur heeft). Hij vertelde me dat er een nieuw apparaatje in moet die de stuurbekrachtiging regelt. Hij vertelde ook dat ik op zo'n € 700 moet rekenen. Vindt ik wel wat veel voor een auto van 3,5 jaar. Vandaar mijn vraag wat ik zelf zou kunnen doen. Maar ik begrijp dat het vervangen niet het grootste probleem is maar het uitlezen en aan de hand daarvan bekijken wat er precies gedaan moet worden.
Gezien de frequentie van de storing en de reparatiekosten wacht ik nog maar even met deze diepte investering.[/quote]
klopt wel ongeveer 700 euro moet waarschijnlijk ook nog ingeleerd worden.

IJzerwater (0), 15 jaar geleden

Citroënmonteurtje,

Bedankt voor je hulp.

Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.