Dacia Duster 2015: Audio kwaliteit slecht na vervangen fabrieks radio voor een pioneer SPH-DA160DAB

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H5F F4, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 92

Afgelopen week een fabrieks radio vervangen in een Dacia voor een pioneer SPH-DA160DAB. Dit omdat men graag gebruik wil maken van apple carplay. aangesloten dmv verloop stekkers.

De kwaliteit van de speakers zijn in combinatie met de fabriek radio best goed. Echter na het vervangen van de radio is de kwaliteit heel slecht. Klinkt schel en er zit veel minder bas in dan met de oude radio.

Alle instellingen in de radio al nagelopen. Echter geen verbetering.

Polariteit speakers is correct.

Heeft Iemand een idee waar dit aan kan liggen.

mvb

Geplaatst door mvb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia DUSTER? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (420) PRO, 1 jaar geleden

Heb dat wel meer meegemaakt idd, veelal zijn de speakers en de radio toch een soort op elkaar afgestemd. Vrees dat er weinig anders op zit dan de speakers ook te vervangen als alle aansluitingen idd correct zijn.(Voedingen en massa ook echt correct?)

mvb (0), 1 jaar geleden

Voeding is goed aangesloten. Massa is doorgemeten. Die is ook prima.

Master_ (25), 1 jaar geleden

Hebben de speakers juiste impedantie t.o.v. nieuwe radio?

mvb (0), 1 jaar geleden

Ik heb ze gemeten. Speakers zijn 4ohm

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia DUSTER of stel zelf een nieuwe vraag.