Daihatsu Charade: automaat

Bouwjaar: 1988

Hallo

Als ik in mijn charade wil rijden dan valt hij soms onder het rijden uit de versnelling.?de ene keer kan ik gewoon rijden de andere keer kan ik niet in de achteruit schakelen.
als ik hem in de D zet dan trekt hij niet goed op, hij stottert. zet ik hem in de 2 of in de L dan lukt het wel kan dan ook door zetten naar D. het rijden gaat dan goed . kom ik dan thuis na 5 km en wil weer weg doet hij niks meer.er is al een ander bak onder gekomen, maar het probleem blijft.
als ik de pijlstok uit de versnellingsbak haal dan zie ik witvet of zo iets zitten, niet veel maar het zit wel op de pijlstok.heeft dit er iets mee te maken.?



slingers

Geplaatst door slingers (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Butsman (0), 18 jaar geleden

Dat witte is opgeklopte oude olie. Maar de versnellingsbak zal wel stuk zijn.

slingers (0), 18 jaar geleden

Ik heb nog steeds geen oplossing.?

De bedoeling was dat ik die hier kon vinden.

maar er is maar 1 reactie geweest op mijn vraag, en die was ook nog zeer kort. Dat de versnellingsbak defect is weet ik ook wel.

groeten

A.Slingers

Butsman (0), 18 jaar geleden

Wat had je dan verwacht? Dat het alleen maar een schroefje zou zijn... Dit zijn serieuze problemen.
Je heb gewoon een andere bak nodig...

slingers (0), 18 jaar geleden

Beste Jeroen.
Als je alleen maar dit soort opmerkingen kunt maken over een gestelde vraag dan heb ik liever dat je GEEN antwoord geeft.

m.vr.gr.

A.Slingers

slingers (0), 18 jaar geleden

Heren webmasters.

Kunnen jullie dit soort antwoorden niet filteren.
Dit is toch een vraagbaak.?

M.vr.gr.
A.Slingers

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Auke,

Gezien het zelfde probleem zich weer voor doet en de olie wit is denk ik dat de oliekoeler lek is.
De automaatbak olie word toch gekoeld in de radiateur zou daar het probleem maar gaan zoeken,kijk eens of er koelvloeistof verdwijnt.

Hans

slingers (0), 18 jaar geleden

Hallo Hans
Bedankt voor jou reactie, Ik zal er eens na kijken.

Bedankt

Auke

Butsman (0), 18 jaar geleden

Je bent niet de meest vriendelijke als ik het even mag zeggen. Maar als je een beetje handig bent dan moet je maar even een Stall-Test doen. Rij de auto warm en zet hem op de handrem. Sluit een toerenteller (van bv. een onstekingafstelapparaat oid)aan als je die niet in je auto hebt zitten. Rem stevig en zet hem in z'n D. Geef volgas (MAX 5 SECONDEN!) en lees het maximum toerental af. Even de auto laten afkoelen en doe dit ook in z'n R. De uitkomsten van het toerental moet zijn tussen de 2100 en 2300 toeren. Laat ons even de uitkomst weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.