Daihatsu Cuore: Cuore 1990 tokkent geluid

Bouwjaar: 1990

Hallo auto kenners,

Van mijn Daihatsu cuore 5 deurs van 1990 met geregelde katalisator en eletriche carborateur (denk ik) 140.000 km, loopt de motor gewoon goed regelmatig, en geen rook of olieverbruik enz.
Maar wat mij verontrust is dat de motor een "tokkent" geluid maakt.
De een zegt dat het de kleppen is, (maar dat klink dan volgens mij meer licht tikkent), de ander zegt iets met pistonpen of zo.
Het maakt niet uit of de motor koud of warm is.
Is dat iets ernstigs of kan er gewoon mee doorgereden worden?
Als het wel verholpen moet worden, wat gaat dat kosten?

Mvrgr,
Theo.

Theddy

Geplaatst door Theddy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Moeilijk te beoordelen op een site. Ga maar gewoon naar een garage ipv luisteren naar al die 'experts'.

killburg (0), 18 jaar geleden

is niet met zekerheid te zeggen maar ik had het ook in mn charade 1989 en bij mij was het mn krukaslager wat er uit aan het lopen was en dat is niet te repareren hebben ze me verteld.ander blokje erin zou ik zeggen

Theddy (0), 18 jaar geleden

Oei...oei.... als dat zo is, gaat me dat veel geld kosten en wordt het alsnog een dure auto.
De carrosserie is nog helemaal hard en roestvrij, dus ja...?

Maar heb me laten zeggen dat als het een krukaslager is, je dan niet ver meer komt met die auto, of eigenlijk niet meer mee kunt rijden, zou dan snel vastlopen, maar dit regelmatige "tok tok tok" geluid is er al een paar maanden en gaat in het zelfde ritme als de kleppen, dus het is geen gekras of geratel van een lager dacht ik zo.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Hier was ik al bang voor, conclusies trekken uit vermoedens. Laat er nou maar gewoon een monteur naar luisteren. Een geluid beoordelen op een forum gaat echt niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.