Daihatsu Valera: koeling

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500 injectie

Allereerst dit is echt een toffe site !!!!!!!!!!!

Ik heb sinds twee weken een valera. Nu blijkt dat mijn motor, op de snelweg als ik sneller dan 110 ga rijden langszaam heet wordt en aan de kook raakt. Als ik de kachel aan zet dan loopt het niet zo snel op. En raakt hij niet aan de kook.

Kan de waterpomp misschien stuk zijn en niet zorgen voor voldoende circulatie. Of is er toch een probleem met de thermostaat ??


Groeten en alvast bedankt
Geert

jawatzalhetzijn

Geplaatst door jawatzalhetzijn (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Valera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

kunnen een paar dingen zijn, controleer eerst eens of bij warme motor, je radiateur helemaal warm wordt, dwz dat er geen koude stroken inzitten, in dit geval zit de radiateur dicht inwendig.

radiateur uitwendig nazien op vervuiling ( blad/vliegjes)

ten derde kan het de thermostaat zijn die niet of half opengaat, en ten vierde je waterpomp. alhoewe dit laatste mij onwaarschijnlijk lijkt, omdat je zegt dat je bij gebruik van je kachel het wat langer duurt, dus er zal wel circulatie zijn.

groeten Marcel.

jawatzalhetzijn (0), 17 jaar geleden

Wow lekker vlot antwoord.

Dankjewel hiervoor. Ik ga in ieder geval mijn radiateur even schoonblazen en checken op koude stroken.

Groeten Geert

jawatzalhetzijn (0), 17 jaar geleden

Voorzover ik het kan beoordelen zijn alle stroken niet echt warm . Behalve een aan de buitenkant. Ik heb de radiateur van binnen naar buiten schoongeblazen en ee stuk gereden zonder gril. Dan loopt de temperatuur niet op. Zodra ik de grill moteer loopt de temperatuur wel op . De bovenste slang van de radiateur is wel heet en de onderste is een stuk minder warm. Er zal dus wel koeling zijn. Duid dit op een verstopte radiateur ?

Groeten Geert

jawatzalhetzijn (0), 17 jaar geleden

Inmiddels heb ik de thermostaat vervangen maar het probleem blijft bestaan.
Toch de waterpomp ????


Geert

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je na 20 km gewoon je hand op de radiator kan leggen is dat de boosdoener. Het temp. verschil van de slangen hoort juist zo. Waterpomp is vand dit type het laatste om naar te kijken.

jawatzalhetzijn (0), 17 jaar geleden

Ja het is inmiddels wel wat later maar het bleek inderdaad de radiator te zijn
Het probleem is nu opgelost en de auto is nu prima

Hartelijk dank voor het meedenken

Gr geert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Valera of stel zelf een nieuwe vraag.