Daihatsu Daihatsu Feroza: oplopen toerental

Bouwjaar: 1994

Als de motor een beetje warm is loopt het toerental bij het stationair draaien plots op tot 1500. Na koude start is dit maar 900. Als ie nog iets warmer is stottert de motor (met regelmaat) tijdens het stationair draaien. Nog nooit eerder deze problemen gehad. Landasonde?

alaska162

Geplaatst door alaska162 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Feroza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Kans is groot dat de koelvloeistoftemperatuursensor(leuk scrabblewoord) er aan zit te komen. Zitten er storingscodes in, en zo hebben ze iets te maken met die sensor? Zoniet: toch de sensor, meerdere malen meegemaakt!!
Sensor zit btw onder je verdeelkap.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Of het gasklephuis, zit een thermo element in, gaan ook wel es stuk
ff uitlezen is het beste

alaska162 (0), 18 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Dat van die koelvloeistoftemperatuursensor kan zal wel waar geweest zijn want bij nazicht ontdekte ik dat er geen of bijna geen koelvloeistof meer in het circuit zat. Nadat er koelwater was bijgevuld was het probleem met dat oplopend toerental meteen van de baan.
Nu nog het lekje herstellen vlak onder de vuldop van de radiator. Ik denk dat dat koper is, dus lassen moet kunnen.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk aan, opgelost dus

alaska162 (0), 18 jaar geleden

Jep en bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Feroza of stel zelf een nieuwe vraag.