Daihatsu Charade: roken bij optrekken?

Bouwjaar: 1991

Hallo ik ben in bezit van een daihatsu charade i.o TD uit 1991.Er zit een nieuwe cilinderkop op hij loopt als een zonnetje.Maar als ik gas geef komt er de laatste tijd een rookpluimpje uit,ook al sta ik een tijdje stil,en ik trek weer op dan heb ik weer een rookpluim.Maar als ik een tijdje de zelfde snelheid rij dan is het roken wel over.Hij gebruikt amper olie.Ik lees het wel.M.v.G.Leo

leo6508

Geplaatst door leo6508 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rykmarco (0), 19 jaar geleden

zuigt de motor geen olie aan via de carterventilatie ?

marco

leo6508 (0), 19 jaar geleden

Hallo die marco,bedankt voor je reactie.Dat is inderdaad de oorzaak,wat kan ik daar aan doen?Het slangetje er af laten,of krijg ik dan probleemen met de keuring.Ik lees het nog wel.M.V.G.Leo

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Leo, welk slangetje bedoel je. Er zit een dikke slang op naar het luchtfilterdeksel maar ook een dun slangetje op de olievuldop. Ben zelf hier ook mee bezig.
Ik zag later pas dat het een diesel betreft maar misschien maakt dit niet uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.