Dodge Ram Van: achterremtrommels verwijderen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hoi allemaal, kan iemand mij vertellen hoe ik de automatische handremverstelling kan ontgrendelen zodat ik de remtrommels eraf krijg i.v.m versleten remvoeringen.Ik krijg dat armpje niet te pakken dat het kroonwieltje van de autom.verstelling bedient en daardoor kan ik de verstelling niet terugdraaien.Heb ik hier speciaalgereedschap voor nodig?
Weet iemand ergens een werkplaatshandboek van dit model te vinden?
Alvast bedankt,Arie

Ariedb9

Geplaatst door Ariedb9 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

remon11 (0), 12 jaar geleden

Hallo Arie
Op marktplaats ff zoeken er staan gidsen van haynes en chilton.
ook worden er cd roms aangeboden met +/- 2000 pagina,s in rar bestanden.
Gr Remon

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Vanaf de achterzijde door een sleufgat in de ankerplaat middels een platte schroevendraaier.

Ariedb9 (0), 12 jaar geleden

Bedankt allemaal, ik wist al dat je dat wieltje met een platte schroevedraaier moet verstellen .Wat ik niet weet is hoe de automatische verstelling kan terugduwen omdat hij dat wieltje schijnt te blokkeren,of je daar dus een speciaalgereedschapje bij nodig hebt. groetjes Arie

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Wieltje door de veerdruk heen terug stellen.........

Ariedb9 (0), 12 jaar geleden

Als het nu nog niet lukt zal de verstelling wel vastgeroest zijn.Ik denk dat dan alleen nog maar grof geweld helpt, in ieder geval bedankt mensen,Arie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.