Dodge Ram Van 2000: OPGELOST: Niet willen starten Dodge

Bouwjaar: 2000

Hoi allemaal,
heb een tijdje geleden het volgende gehad met een dodge.
Klant belt op dat zijn auto niet wil starten, het lampje van de diefstal beveiliging brand. Auto afgesleept en storingcodes uitgelezen: geeft werking diefstalsysteem aan. Code gewist en auto loopt weer. Verder geen bijzonderheden te ontdekken.
Enkele weken later belt de klant opnieuw, hij wil starten maar weer de diefstalbeveiliging die hem laat staan. Op het moment dat we hem willen ophalen, wil zijn auto weer starten. Omdat de klant aangeeft dat ie net zijn telefoon uit de carkit heeft gehaald verdenken we de carkit of radio. Bedrading gecheckt van beide: we vonden een draadje beschadigd. deze opnieuw omwikkeld.
Enkele dagen later begint het verhaal weer opnieuw, weer diefstalbeveiliging.
We hebben op advies van een leverancier die toevallig bij ons was en ook in een dergelijke auto rijdt contact opgenomen met de dealer in groningen. Deze geeft het advies te kijken naar de sleutelring in het dashboard( deze willen nogal eens kapot gaan) en naar het kachelbedieningspaneeltje.
we hebben het kachelbedieningspaneeltje losgenomen, en inderdaad een van de stekkers was in de hoek verbrand (af en toe contact, af en toe storing). deze connector doorgesoldeerd
---> probleem opgelost.
ik hoop dat jullie er wat aan hebben, is echt zo'n lang zoeken storing.
groeten, michiel

Michielrc7825

Geplaatst door Michielrc7825 PRO , lid sinds 19 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman PRO, 14 jaar geleden

Dank voor je bijdrage!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.