Dodge Ram Van TD 2,5: Snerpend geluid bij snel gas geven.

Bouwjaar: 1999

Dodge Ram Van TD 2,5 Bj 1999 maakt by snel gas geven een irritant hoog snerpent geluid. Dit gebeurt in alle versnellingen. Als ik langzaam gas geef heb ik er geen last van. Als ik gas geef als ik stil sta en breng de toeren naar zo,n 3500 en laat het gas los en geef meteen weer gas dan komt ook dat snerpende geluid. Heeft iemand enig idee wat dat kan zijn???
Bvd Hein.

Hein4255

Geplaatst door Hein4255 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Staat je multiriem of v-snaar niet te slap? Of is hij versleten??

Hein4255 (0), 18 jaar geleden

Multieriem en V-snaar vernieuwd en op spanning gezet. Tevens oliefilter - brandstoffilter - luchtfilter en olie vervangen. Het vreemde is dat dat hoge snerpende geluid pas komt als de motor gaat trekken. Als ik langzaam de snelheid opvoer ( in alle versnellingen ) komt dat irritante geluid niet.

Hein4255 (0), 18 jaar geleden

Wat mij vanavond is opgevallen is dat als ik dusdanig gas geef dat de neus iets omhoog komt ( door redelijk wat gas te geven )het geluid komt en als ik langzamer gas geef blijft het geluid weg. Als ik langzaam gas geef kan ik 180 gaan rijden zonder dat dat geluid komt. RaRaRa wat kan dat zijn. Misschien iets wat gaat trillen bij een bepaalde resonantie ???

Erikmobiel (0) PRO, 18 jaar geleden

De uitlaat heeft een trillings demper direct onder de turbo ( soort stofzuigerslang plm 5 cn ) deze gaan nog wel eens een eigen idee er op na houden en zelf een en ander produceren ( resoneren). kijk ook of de uitlaat lek is , door de lekkage kan de turbo luider worden.
Erik

Hein4255 (0), 18 jaar geleden

Probleem gevonden !!!!
Cilinderkop scheef gemonteerd waardoor pakking van spruitstuk niet goed kon afdichten ((((((((((((((((((
Bedankt voor jullie respons.
Mvg Hein

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.