468 bezoekers online

Dodge ram van 2.5 td: toeren en snelheids meter

Bouwjaar: 1999

tijdens het starten, vooral als de motor koud is, komt het regelmatig voor dat de toeren en snelheids meter het niet doen , motor uit zetten en dan op nieuw starten dan geeft de toeren meter wel aan en als ik ga rijden de snelheids meter ook.

de connectoren boven de asbak en achter het instrumenten paneel zijn al ingespoten met kontakt spre.

wie weel de oorzaak en oplossingaarvoor73

Geplaatst door aarvoor73 , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

Carlo1520, 16 jaar geleden

Je moet eens kijken naar de stekker onder de accu. Dit is een vrij grote stekker en is de verbinding van motorruimte met het interieur. Het wil wel eens voorkomen dat daar een verbinding slecht is. door bijvoorbeeld een lekke accu.Stekker los goed zuiver maken en weer monteren met goede contactsprey.

Richard9698, 16 jaar geleden

Ik heb ineens het zelfde probleem.

Mijn theorie dat het komt omdat mijn accu wat vesleten is en met dit koude weer de capaciteit laag is, bij het starten zakt de de spanning zover dat dit een storing op de motor comp. geeft. Als na even draaien bij mij ongveer 3 minuten de accuspanning weer wat hoger is en de motor gemakkelijker start is er geen verstoring en werkt alles naar behorem
aarvoor72, 15 jaar geleden

heb het zelf opgelost door een nieuwe accu te plaatsen. bedankt voor de tip

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.