Dodge Ram Van: uitvallende meters

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

Ik rij sinds 2 jaar met veel plezier in een Dodge Ram Van 2.5TD uit 1995 en heb hier al voor heel wat euro's aan laten versleutelen omdat ik hem simpelweg niet kwijt wil. Sinds een paar maanden heeft 'ie het volgende probleem; onder het rijden vallen de meters uit (soms alle, soms alleen toerenteller, snelheid, temperatuur ed); wanneer dit gebeurt laadt de accu niet bij en zit ik binnen no time met een lege accu. Wanneer ik de auto -onder het rijden- opnieuw opstart of alleen het contact (lang genoeg) uit- en weer aanzet, trekken mn meters weer bij, en doet de dynamo het ook weer. Helaas moet ik dit per 30 km een stuk of 15 keer doen, maar ik kom in iedergeval niet meer langs de kant van de weg te staan. Vorig jaar is er een gereviseerde dynamo ingezet, maar dit schijnt het probleem ook niet te zijn (of hieraan bij te dragen); dynamo is doorgemeten en is nog goed. Ook de accu is nog in prima staat (bijna nieuw).

Herkent iemand dit probleem of heeft iemand een suggestie van wat het zou kunnen zijn; computer of spanningsregelaar o.i.d. of in welke hoek ik het moet zoeken, dan zou ik daar héél erg blij mee zijn...

Bij Voorbaat Dank,
Kelly.

Kelly2.5TD

Geplaatst door Kelly2.5TD (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kerkman (0), 16 jaar geleden

print vv van de teller met evt een bcm is de oplossing

ivm lampje op dashboard anders geen lading

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.