Dodge : Wegvallen toerenteller/laadspanning

Bouwjaar: 1995

Naast alle bekende problemen met een Dodge RamVan 2.5TD heb ik nu het volgende probleem waar ik geen oplossing voor weet. De toerenteller houdt er af en toe mee op. Daarbij valt de laadspanning weg. Als de toerenteller het geruime tijd niet doet kan de auto door de lage startspanning niet meer starten. Soms duurt het enkele seconden dat de naald van de teller zenuwachtig heen en weer zwiept, soms doet hij het 150 km achter elkaar helemaal niet. Vervolgens honderden kilometers geen problemen. De volgende zaken zijn reeds vervangen en getest: De dynamo, de computer (2x vervangen) en de stekkerverbindingen zijn gecontroleerd en gereinigd. Nu valt het de laatste tijd weer mee, maar af en toe doe hij het nog. Wat is de oorzaak?

nsudding

Geplaatst door nsudding (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

frank3203 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo jan
welk bwjr/model
al eena laten uitlezen ?
waarom delen vervangen als orzaak niet werdt gevonden
meten is weten ,gokken is dokken
is niet toevallig kabelboom doorgeschuurd welke aan motor/bak bij voorste steun ligt en hierdoor soms wel soms niet storingen veroorzaakt
succes
frank

nsudding (0), 19 jaar geleden

Model is Dodge RamVan, bj 1995. Kabelboom is ook vervangen. De onderdelen had ik nog liggen en zelf sleutelen gaat sneller en is goedkoper dan een afspraak maken met een dealer. Uitlezen geeft geen afwijkingen maar dan doet de toerenteller het gewoon. Ben nog niet in de situatie geweest om uit te lezen terwijl het euvel zich voordeed. Heb al heel wat vreemde dingen meegemaakt met dit model maar tot nu toe alles zelf opgelost.

frank3203 (0) PRO, 19 jaar geleden

bij uitlezen altijd opletten of er geen foutcodes zijn opgeslagen
fouten die na drie keer starten wegblijven zijn niet permanent onthoud dit
al eens printplaat bekeken achterkant tellers,niet toevallig een breukje te vinden
zelf al eens fohn erbij gehaald en een beetje zitten bewegen met kabel/stekker en klokkkenset,bleek na enig speurwerk een slecht soldeerpunt te zijn

succes
frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Overig of stel zelf een nieuwe vraag.