Fiat Tempra: Af en toe slecht schakelen.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Schakelen gaat soms lastig en dan weer zonder probleem.Heb laatst de accu klem los gehad,daarna 2 dagen zonder probleem kunnen schakelen.Heb ook al versnlbak olie ververst zonder resultaat.Soms de motor uit/aan zetten wil ook wel eens helpen? m.v.g Barry.

Barry2

Geplaatst door Barry2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

barry controleer eens of de koppeling wel goed vrij komt of dat hij niet blijft plakken.

groetjes jan.

Barry2 (0), 17 jaar geleden

Beste Jan.Volgens mij komt de koppeling gewoon vrij.Wat ik wel vreemd vind is,dat wanneer de motor uit staat ik zonder probleem kan schakelen(gewoon soepel).maar bij draaiende motor treden de problemen "af en toe" op.

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

juist daarom barry vraag ik me af of de koppeling wel goed vrij komt.
daarom het vogende op het moment dat hij er moeilijk in wil zet hem dan in zijn achteruit en kijk of hij dan kraakt en cals dat zo is dan komt je koppeling niet vrij of is vet.

groetjes jan.

Barry2 (0), 17 jaar geleden

Dat klopt wel. Wanneer hij niet in de versnelling wil,en ik zet hem in z'n achteruit.Dan gaat dat gepaard met gekraak.Hoe is dit op te lossen? Alvast bedankt voor je reactie.

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

barry dat betekent dat je koppeling dan niet vrij komt.
ik denk dat je koppeling niet testellen is dus dan houd dat in dat de versnellingsbak eraf moet om tekijken of de koppelingsplaat vet is en zo ja wat de oorzaak daar van is.
het houd dus in dat de koppeling vervangen moet worden .
want als er geen lekkage is zal het in de drukgroep zitten.

groetjes jan.

Barry2 (0), 17 jaar geleden

Ik was er al bang voor.Nog een vraag.wanneer m'n brandstofmeter onder de helft komt.wijkt deze afwisselend af.(van een halve tank naar reserve).Dit probleem heb ik ook gehad met een Alfa 155.Is dit te verhelpen met bv een ander vlottertje of iets dergelijks,of is dit een Fiat kwaaltje?Tot zover bedankt!

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

barry dat zou kunnen dat is een kwestie van een ander vlotter monteren en kijken wat er gebeurt zover ik weet is het geen kwaal.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.