Fiat Ducato 2008: Airbak

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Bij mij gaat regelmatig het lampje aan tijdens het rijden voor de airbag. Soms gaat het een tijdje later weer uit maar het blijft soms ook de hele rit aan. Het gebeurt ook dat het lampje onmiddellijk bij het starten al aangaat. Ik moet volgende week naar de keuring en ben bang dat ze mijn Fiat gaan afkeuren als dat lampje brand. Heeft er iemand hier een oplossing aub. Dank bij voorbaat.

Guido claes

Geplaatst door Guido claes (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (415) PRO, 1 jaar geleden

Zou eens beginnen met uitlezen, het is overigens geen afkeurpunt bij de apk. wel een zgn reparatieadviespunt.

Guido claes (0), 1 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Vervelend dat het lampje soms wel en soms niet aanspringt dat maakt het moeilijk om de fout te ontdekken. Ik hoop dat ze bij de keuring niet afkeuren want in België zijn ze tegenwoordig niet min.

kaleido 1 (1425) PRO, 1 jaar geleden

België zijn de keuringseisen inderdaad anders , uitlezen zal wel een storing geven op het airbag systeem , zijn opgeslagen storingen , wel met voldoende geschikte apparatuur uitlezen .

Guido claes (0), 1 jaar geleden

Ik heb nog niet echt een oplossing gevonden maar ik heb volgende week een afspraak met mijn garagist. Ik hoop dat hij wel een goede oplossing kan vinden hij heeft toch de meetapparatuur. Ik heb de autokeuring een beetje kunnen opschuiven maar veel tijd heb ik niet meer. Als de oplossing gevonden is zal ik het hier zeker laten weten.

    Ik denk dat we de oplossing gevonden hebben. De Code is: B100D weerstand buiten bereik vooraan rechts. Ik heb vroeger mijn dubbele zetel vervangen door een enkele zetel omdat ik mijn Fiat ging gebruiken als camper. Ik heb toen een weerstand geplaatst om een foutmelding omtrent mijn veiligheidsgordel te vermijden. Volgens mijn garagist zou de oorzaak daar in zitten, de weerstand die plaatste zou te licht zijn. Die weerstand zou 2,5ohm moeten zijn en ik heb daar maar 1 ohm geplaatst. Ik ga die weerstand nu nameten en eventueel verbeteren. - Guido claes (0), 1 jaar geleden

Highway (115) PRO, 1 jaar geleden

Ik denk dat er een defect in de module zit. Als je de foutcode weet moet je eens contact opnemen met airbagbank in Cuijk (Nederland). Ze kunnen daar de module repareren.

    Bedankt, dat ga ik zeker in gedachte houden. - Guido claes (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.