Fiat Punto: Blijft slecht stationair lopen na vervangen gasklep

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Hallo,

Mijn eerste bericht hier, omdat ik toch eindelijk eens na een jaar een auto wil rijden die 100% z'n werk doet.

Ik bezit een Punto Sporting van 10-2000 een 1.2 16V

Nu heeft deze sinds ik deze in bezit heb altijd een beetje last gehad van schommelend stationair draaien.

Dealer waar ik 'm kocht (non Fiat) heb ik het vaak bij aangekaart, maar deze wou niet echt meewerken en omdat ik al zowat de hele auto al onderste boven heb gekeerd qua problemen sinds ik de auto heb (okt 2008), heb ik besloten nooit meer naar die dealer te gaan.

Om op mijn probleem terug te komen.

Heb de auto een keer laten uitlezen(bij universele garage) en kwam er destijds een defekte lambasonde naar boven, deze gelijk besteld (iets daarvoor ook al 4 nieuwe bougies + kabels gemonteerd). Dit heeft maar heel kort effect gehad op het stationair draaien.

Ben daarna maar eens bij een Fiat garage geweest om hem daar maar eens goed te laten uitlezen en toen kwam er naar buiten dat de gasklep niet goed regeld en deze dus vervangen moest worden. Hebben deze gereinigd en de motor liep een stuk rustiger en reageerde ook beter dan ooit tevoren.

Ik kreeg een offerte mee dat er een ruilklep gemonteerd kon worden en ik zou ruim 500,- lichter zijn hierdoor. Als je aan een auto meer dan 1500,- aan reparaties hebt binnen een jaar, dan wil je niet WEER zo'n bedrag neerleggen, dus ben ik gaan speuren via sites zoals onderdelenzoeker en onderdelenlijn. Vond een gasklep van een Punto met 57.000km op de teller en deze was maar 150,- + garantie.

Dus ik heb deze zelf gemonteerd, maar het hobbelen stationair blijft (denk dat de ecu op de oude situatie draait oid?).

kmstand zit nu tegen de 180.000km aan.

Graag jullie op of aanmerkingen.

Izimo

Geplaatst door Izimo (55) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hennep (0), 14 jaar geleden

denk dat je de stappenmotor schoon moet maken ( deze regeld het stationair ) alleen weet zo niet waar deze bij jou auto zit ( je kunt wel de dikkere slang vanaf het luchtfilter volgen deze komt bij het gasklephuis uit, je hebt er ook 2 kleinere aan zitten als het goed is, 1 naar de kop van het blok en 1 gaat naar de stappen motor ).

hennep (0), 14 jaar geleden

de stappenmotor eraf en binnenkant schoonmaken met remmenreinger ( kan zijn dat ie vies is door roet en misschien wat vijlsel erin metaaldeeltjes ) daarna spoelen met warm water en dan goed droog ( ik heb em met een fohn gedaan en 1 dag op kachel ) erop zetten. ik heb hyundai 2,0 16V geen fiat

Izimo (55), 14 jaar geleden

Ik heb een elektronische gasklep, dus denk niet dat er een stappenmotor bij zit.

Izimo (55), 14 jaar geleden

Niemand? :(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.