Fiat 500 2016: DUALLOGIC versnellingsbak komt niet in

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 312A5000, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 59

Wij hebben sinds enige tijd, dat na starten van de Fiat500 de Duallogic automaat niet 'aangrijpt' na bediening, respectievelijk niet werkt; schakelt niet naar voorwaarts noch achteruit. Op indicatie garage onlangs nieuwe Accu erin, en schakelrobot opnieuw afgesteld. Echter, gisteren wederom opgetreden. Auto hierdoor onbruikbaar. Heeft er iemand soortgelijke ervaringen, en/of advies ten aanzien van mogelijke oorzaak en oplossingsrichting?
Bij voorbaat hartelijk dank!
Groetjes, Ton

Tonton915

Geplaatst door Tonton915 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

atte (0) PRO, 3 jaar geleden

Is er een foutcode opgeslagen? Dit kan bijvoorbeeld P1773 zijn. De elektromotor van de hydraulische pomp vraagt dan te veel stroom. In veel gevallen brandt de zekering door. Oorzaak is meestal dat windingen op het anker van de motor die sluiting veroorzaken. Als een en ander toch weer functioneert is het aan te raden het stroomverbruik van de pomp met een stroomtang + oscilloscoop ('labscoop') te controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 of stel zelf een nieuwe vraag.