Fiat Ducato 2003: EOBD

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: jtd, Motorinhoud (cc): 2

Hallo,bij deze Ducato gaat na een kwartier rijden het motor lampje branden,de auto blijft gewoon rijden zonder merkbare problemen.
Als je de auto dan uitzet dan slaat hij niet meer aan. Volgens de autel eobd tester zijn er geen foutcodes. Het starttoerental is volgens de tester 96 omw/min de koelvloeistof temp is 240 graden. De motor klinkt tijdens het starten alsof de brandstofpomp niet draait of dat de tank leeg is, hij loopt een even fractie mee. Wie weet raad?
Alvast bedankt. Jan

gelebus

Geplaatst door gelebus PRO , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 PRO, 5 maanden geleden

Ik zou em eerst eens met een fiattester uitlezen, als het lampje brand, moet er eigenlijk wel ergens een foutcode in staan. Kun je meteen even kijken of die ook een temp van 240gr geeft. als dat zo is, zou ik eerst de temp-sensor maar eens vervangen.

    Hoi, de auto is nog niet voorzien van het EOBD protocol dus daarom geeft hij die vreemde waarden.
    Het starttoerental is veel te laag maar ik herinner me dat ik de auto al een keer uitgelezen heb en toen draaide hij volgens de tester 200 omw/min stationair dus deze waarden kloppen niet. Donderdag gaat hij naar een Bosch service die kunnen hem vast goed uitlezen. Volgens de autel tester zit er een storing in maar ik kan het niet openen. Maar nu wil de motor niet meer aanslaan. De motor loopt op startpilot maar blijft daarna niet draaien. Morgen weer verder kijken.
    Dankjewel - gelebus PRO, 5 maanden geleden
    Hoi, de camper is uitgelezen. Het is de nokkenassensor, nieuwe besteld wordt maandag geleverd.
    Dankjewel voor het meedenken. - gelebus PRO, 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.