Fiat Marea weekend 1.6 ELX: Fiat marrea accelereert slecht

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 ELX

Hallo, ik heb hier een fiat marrea die heel slecht accelereert en onregelmatig loopt tussen de 1500 - 3000 toeren. Hij slaat tussen deze toerentallen over. Het probleem is minder erg of zelfs niet te merken als de motor koud is.

Ik heb vervolgens wat sensoren doorgemeten voor zo ver ik er aan kon komen. Hieruit bleek dat de tempratuursensor voor de computer (dus de sensor die aan de motorkant van de thermostaat zit) ongeveer 100 ohm naast de juiste waarde zat (308 ohm bij 80°). Deze heb ik vervolgens vervangen maar het probleem was niet verholpen.

Nu zit ik zelf te denken om de wat onderdelen te vervangen of door te meten, maar welke zou ik als eerste doen? Ik ben namelijk niet van plan om maar gewoon willekeurig wat onderdelen te vervangen zoals de dealer van plan was.

Ik denk eerst aan de gasklepsensor. Als deze zou blijven hangen dan wil de motor wel harder gaan maar krijgt niet meer benzine. Heeft iemand meetwaarden voor deze sensor zodat ik hem na kan meten?
Maar aan de andere kant zou de inlaatdruksensor / MAP sensor moeten meten dat de onderdruk verandert en alsnog meer moeten inspuiten.

Verder zitten er scheurtjes in de bobine maar ik denk zelf niet dat dit het probleem is, want de motor loopt hoog in de toeren als een zonnetje.

Misschien dat de benzinedruk te laag is en dit zou ik dan ook misschien willen meten. Dit zou misschien ook de oorzaak kunnen zijn omdat laag in de toeren de ondruk het grootst is en dus het meeste moet worden ingespoten. Maar dan moet ik eerst even een setje vinden om dat te kunnen meten.

Ik zit zelf een beetje vast met dit probleem omdat het waarschijnlijk wat electronisch is. Ik heb trouwens ook uitvoerig gecontroleerd op lekke
slangetjes/spruitstukken maar deze zijn allemaal in orde.

Heeft iemand tips of ideeen? Ik heb op het forum al regelmatig dit soort problemen met een fiat gelezen maar nog nooit een oplossing. De meeste onderwerpen lopen dood.

Dennis

volzuki

Geplaatst door volzuki (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 15 jaar geleden

dennis bij de auto van tegenwoordig moet jev niet zomaar ergens beginnen maar altijd eerst het storinggeheugen uitlezen en de meetwaarde blokken controleren zodat je kunt zien in welke hoek je moet gaan zoeken.


groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.