Fiat Punto: fiat punto ruitenwissers

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

De ruitenwissers van onze punto werken niet goed Als ik de wisser aan zet op interval dan gaan ze (met werkende interval) 3 a 4 keer heen en weer en dan houden ze er mee op Als ik dan het contact uit en weer aan zet gaan ze weer 3 of 4 keer heen en weer en stoppen ze weer Ook op de normale standen stoppen de wissers maar dit gebeurd maar af en toe Ik heb de relais vervangen in de zekeringkast maar dit had geen effect Volgens de wegenwacht ligt het aan de schakelaar (de bediening bij het stuur) Nu kan ik die laten vervangen voor een hoop geld bij de garage maar ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels of het probleem hiermee verholpen is Elke keer als ik de wissers aan zet gaan ze gewoon aan en ook stoppen ze netjes in de 0 stand Alleen na een aantal keer wissen houden ze er mee op
Het probleem lijkt mij dan eerder te zoeken bij de wisser motor / sleepcontacten ?? Hopelijk is hier iemand die mij hier meer over kan vertellen Waar word bijvoorbeeld het signaal voor de interval geregeld Gebeurd dit bij de wisser motor Of zit er nog iets van electronica in de schakelaar ?

dabili

Geplaatst door dabili (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1665) PRO, 9 jaar geleden

Meten is weten , controleer de verschillende signalen op je ruitenwissermotor , als het intervalsignaal wel op je motor komt maar de motor niet gaat werken en de massa van de motor is in orde , zit het in je ruitenwissermotor , de asjes en dergelijke zijn wel goed gangbaar , als de motor te zwaar belast wordt stopt hij ook.

dabili (0), 9 jaar geleden

Oke dat is een goeie Checken of het meganisme niet te zwaar gaat Ga ik zeker even controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.