Fiat 500 2016: Fout bij APK

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Motorcode: 312A5000, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 59

Afgelopen maandag moest onze Fiat 500 (uit 2016, automaat) voor een APK keuring.
Auto had, op 4 nieuwe banden na geen problemen en is weer APK-gekeurd voor een jaar.
Er is ook een kleine beurt uitgevoerd, en hier zijn de problemen ontstaan.

De garage geeft aan dat er iets fout gegaan is bij het verwisselen van het oliefilter.
Na het verwisselen is er een testrit gemaakt en de monteur geeft aan dat het 'oliedruk lampje' ging branden.
Wij werden gebeld met de mededeling dat er iets fout gegaan is en dat het blok geen olie heeft gekregen.
Er is een leenauto opgehaald en de auto bleef bij de garage. Ze gaven hun fout toe en zouden er alles aan doen om te auto weer in orde te maken. Tot zover nog geen probleem. Garage maakt een foutje, en komen gelijk met een oplossing.

Na een dag werd ik gebeld dat de auto weer opgehaald kon worden. Ik heb gezegd dat ik mij wat zorgen maakte want motorblokken zonder olie zijn geen goede combinatie.
Mij werd verteld dat er een 'beveiliging' in het blok van de 500 zit. Waardoor de motor in een bepaalde stand gaat als er geen olie wordt rondgepompt. Er werd mij ook iets verteld over de kleppen die hydraulisch worden aangestuurd. Dit hebben ze op moeten lossen door alles weer 'op tijd' te moeten zetten. En dit is waar mijn twijfel zit, het niet 'op tijd' staan van bepaalde onderdelen kan naar mijn idee alleen met de distributieriem te maken hebben.

Is er iemand die mij meer kan vertellen over dit verhaal van de garage? Ik heb verder geen rede tot twijfelen aan de garage, maar de uitleg van de monteur kan ik niet helemaal koppelen aan het 'geen olie in het motorblok' verhaal.

Moet ik mij zorgen gaan maken? Of is het verhaal van de garage een logische uitleg?
De auto is dinsdag weer opgehaald en rijdt verder prima. Toch zit het met niet helemaal lekker en ben ik bang dat we er misschien in de toekomst meer gedoe mee gaan krijgen.

Alvast bedankt,

Rick

Geplaatst door

Rigro89 (55)

al 2 maanden lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Wanneer je het oliefilter verkeerd monteerd, kan het oliedruklampje gaan branden. Als je deze weer correct plaatst is dat opgelost, je kunt dan nog een reset van de multiairunit uitvoeren. Het blijft voor ons naturrlijk gissen wat er exact is gebeurd. Ik neem aan dat ze niet hebben gereden met een brandend olielampje. persoonlijk denk ik dat het allemaal wel meevalt.

harry4203 1740
badge vip badge

2 maanden

Een beetje monteur zal niet doorgereden hebben met een brandend lampje.
Als de motor nu weer loopt zoals voor de beurt dan zou ik me niet al teveel zorgen maken.
Je zou als de garage achter het herstel staat bv. een "garantie" op reparatie af kunnen spreken wat je trouwens zo wie zo hebt af kunnen spreken.
Als er echt iets mis is of was was dit niet zo simpel opgelost geweest.
Gewoon lekker gaan rijden.

kaleido 1 5000
badge vip badge

2 maanden

Bedankt voor de snelle reacties. Dit geeft de burger moed ;-).
We hebben uiteraard een garantie-afspraak gemaakt, vandaar ook dat ik geen twijfels heb bij mijn garage. Ik kon alleen het verhaal van opnieuw 'op tijd zetten' niet plaatsen. Waardoor ik zelf ben gaan twijfelen.

Rigro89 55

2 maanden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 of stel zelf een nieuwe vraag.