Fiat ducato 25tdi: geen vermogen na koudstart

Bouwjaar: 1997

Ik heb een ducato 25tdi slecht 69000km.Start van de eerste keer,soms pinkt het lampje van het nagloeien,maar niet altijd.Na het starten is het alsof de motor geen lucht krijgt,reageert niet op het indrukken van het gaspedaal en accelereert niet,enkel fel roken.Als de moter 5 minuten warmgedraaid heeft,loopt hij vlot.Iemand dit verschijnsel al voor gehad?Dank bij voorbaat!

Louis6645

Geplaatst door Louis6645 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Louis6645 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het probleem na de koudstart van de FIAT Ducato model 1997 met een 2.5TDI motor is uitgerust met een mechanische injectie dieselpomp.De vervroeging gebeurd mechanisch met een hendeltje op de pomp dat bedient wordt door een thermocontact.Dit thermocontact durft al eens stuk gaan,de vervanging is snel gebeurd en het euvel is dan opgelost.

teczwolle (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is een dom antwoord want het antwoord is dat op deze motoren een gloeisysteem zit wat bij 3 grd boven 0 pas wordt geactiveerd als deze word geactiveerd gaat eerst je gloeilamp branden (dit is het gloeien van de spiraal) dan gaat de lamp knipperen(er word brandstof op de gloeispiraal gespoten)als lamp uit is kan er gestart worden waarbij opgemerkt dat je geen gas geeft met pedaal omdat het inl;aatsysteem eigenlijk volzit met ontbrande brandstof dus er komt dan verse lucht bij die inde cilinder word gecomprimeert en daar bij word brandstof gespoten welke dan de rookvorming veroorzaakt
trouwens instuktieboekjes lezen is ook een goed iets

grtn richard

Recrea (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het 8140.47R motor betreft, heb ik eens meegemaakt dat de luchtmassa-meter (tegen de radiateur gemonteerd) vol olie stond.
Hierdoor werd er eenverkeerde meetwarde doorgegeven. Even schoonmaken en klaar is Kees.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

3 graden boven nu ? en dan pas gloeien ? dus bij 4 graden gloeit hij niet ? dacht toch dat de gloeiers aangestuurd worden door de temp.sensor.!

Louis gaf een normale vraag en jij een dom antw!niet andersom!

wat wil je in het instruktieboekje lezen dan ? daar vind je echt geen oplossing voor dit probleem.

gas of geen gas geven mag geen probleem zijn..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.