Fiat Multipla: Hortende Motor

Bouwjaar: 1999

Ik heb een Multipla 1.9 JTD uit 1999. Hij heeft 200.000 km gereden. Regelmatig heb ik last van een hortende motor. De auto doet dit met name na een hobbel in de weg en in een scherpe bocht. Meestal gaat na het horten direct het rode injectorlampje op het dashbord branden. Het gekke is dat de auto ook regelmatig een aantal dagen rijd zonder dat de storing optreed waarna de storing plotseling weer opduikt. Enkele weken geleden is de motor stil gevallen tijdens het rijden op de snelweg. na 10 minuten wachten starte hij weer waarna ik weer 100 km kon rijden waarna hetzelfde gebeurde. Bij Fiat heeft men toen de nokkenas moment sensor vervangen. Het probleem van het stilvallen is verholpen maar het probleem van de hortende motor blijft. Mijn Fiat garage heeft de storing uitgelezen waarna de foutcode gaspedaalsensor naar voren kwam. Ook na deze code is voor de garage niet geheel duidelijk wat er aan de hand is. Advies was gewoon mee rijden wij weten het ook niet. Maar dat is geen doen zeker niet omdat ik regelmatig met de caravan rijd en ook naar het buitenland rijd. Wie heeft een idee van wat het kan zijn?

C.Roozen

Geplaatst door C.Roozen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stekkerverbinding pedaalsensor onder dashbord doorsolderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.