Fiat Punto: Juiste kachelweerstand???

Bouwjaar: 1998

Ik heb een probleem met de kachelweerstand van mijn Punto 55SX 1998.
De kachelweerstand was kapot waardoor stand 1 en 2 van de blower het niet deden.
Ik heb bij de dealer een nieuwe weerstand besteld en deze vervangen. Voor twee dagen deed alles het weer, maar weer is de weerstand kapot gegaan want stand 1 en 2 doen het niet meer.
Nu is mijn vraag hoe kan ik zien of ik de juiste weerstand heb gekregen, want de diode die bovenaan op de weerstand zit, staat bij de de nieuwe in tegengestelde richting van de oude en hebben een andere kleur. (de oude diode wijst naar links, de nieuwe naar rechts).
Kan het dus dat ik een verkeerde weerstand heb gekregen waardoor hij twee dagen wel goed heeft gewerkt en daarna niet meer of werkt het zowieso niet met een verkeerde weerstand?
En kan ik de weerstand zelf repareren door een andere diode te solderen, de rest van de weerstand lijkt mij alleen een soort spoel en porcelein.

cuypers

Geplaatst door cuypers (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

rmarke9854 (0), 18 jaar geleden

Wat je kan proberen is de diode los te nemen en deze door te meten deze kan namelijk door geslagen zijn of helemaal sperren tevens kan je kijken of de weerstands waarde klopt met de oude mits je deze nog hebt natuurlijk wel eerst de diode losnemen ivm verkeerde waarde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.