Fiat Panda 2004: kachel blijft warm

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 188a4000, Motorinhoud (cc): 1242, Vermogen (kw): 44

hoi,

kachel blijft warm maar automatische airco werkt (gedeeltelijk) wel, ontvochtigen door de airco doet ie dus wel, verder werkt het niet, zoals temperatuur regeling e.d, dus hij blijft op standje tropisch.
ik weet (zo goed als ) zeker dat de airco het doet want als ik die aan doe zijn mijn beslagen ramen direct schoon, zelfs als de motor en kachel koud is en nat weer.
alleen de airco/koude lucht "wint" het schijnbaar niet van de warme lucht, vandaar dat het warm/heet blijft in de auto.
het gaat om een automatische airco, zie afbeelding.
mijn vermoeden is dat de koud/warm klep/aansturing niet werkt in de kachel unit oid ?

iemand enig idee waar ik beginnen moet voor ik de zooi los begin te halen ?

benbijproblem123

Geplaatst door benbijproblem123 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

benbijproblem123 (0), 3 jaar geleden

ff een algemene update.
gezien er geen monteur zich wil branden aan deze materie/probleem (en nu snap ik waarom) ben ik wel iets wijzer geworden.

na heeeel veel zoeken op engelstalige/italiaanse talige fiat fora en youtube, kom ik er achter dat het bij de fiat 500 ook een heel bekend probleem is, en voor 90% de reden van auto door verkopen is, want een serieus duur probleem.
het is niet specifiek een panda probleem maar ook (vooral) een fiat 500 probleem (en waarschijnlijk nog meerdere fiats).

zoals ik al in het begin vermoedde is het de klepbesturing in de kachel unit zelf, wat officieel alleen maar te repareren is als de hele kachel unit er uit is gehaald, en dat betekend hele dashboard en nog veel meer demonteren.(1 of 2 dagen werk als je handig bent).

ik lees ook andere oplossingen, en als dat lukt dan ben je met 3 tot 4 uur klaar.
er zitten meerdere kleppen in de kachel unit, 1 ervan doet zorgen dat de toevoer van warme lucht open of dicht gaat, en dat wordt geregeld met een (automatisch) elektronisch gestuurd motortje.
het gaat iig ff simpel gezegd om een asje aan dat motortje die verbonden zit aan die klep, die blijkt (veel, bijna standaard) af te breken.
er zitten 3 van die motortjes en dus ook 3 kleppen in de hele unit.
hieronder de link naar fiat fora en tekening waar het 1 en ander duidelijk wordt.
https://www.fiatforum.com/500/446985-he ... eeded.html

benbijproblem123 (0), 3 jaar geleden

en de tekening van de kachel unit

benbijproblem123 (0), 3 jaar geleden

het gaat op die tekening om de "actuators/motoren" nummers 1 en 2 op de tekening.
nog een poging met de link naar de fora; https://www.fiatforum.com/500/446985-hea...

    hehe, de link werkt, maar duurt wel lang voordat de site geladen is dus ff geduld. - benbijproblem123 (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.