Fiat Palio 100 1.6 16 V: Kachelproblemen

Bouwjaar: 2005

Mijn verwarming blijft aan de linkerkant een stuk kouder.
Rechts wordt ie wel goed warm.

Dealer heeft gezocht????? zeggen ze, en niets kunnen vinden,ben er zelfs voor bij de Bovag geweest(Hoorzitting),maar Fiat Nederland vertelde daar dat deze auto's eigenlijk voor de tropen gemaakt zijn en daarom de verwarming bewust zo ontworpen is.
Ik heb toen gezegd dat ze er dan helemaal geen verwarming in hoefde te zetten,maar goed,....de Bovag gaf hun gelijk,zodat ik nog altijd in de kou zit.

Het is een Palio zonder airco en nieuw gekocht in 1998,misschien heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen en waar ik zoeken moet???

thei11316

Geplaatst door thei11316 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Palio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

zit de luchtslang wel goed erop,onder het dashboard?
gr Jan

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Even ter aanvulling,het probleem doet zich voor vanaf de 1e winter(1998) en de luchtstroom bij de zitting is minder dan rechts,de temp is aan de gehele linker kant minder.
Dit is ook gemeten voor ik naar de Bovag ging,zit een 15 gr verschil in.

Jan als de luchtslang niet goed zit,zou ik overal minder lucht uitstroom moeten hebben,of zie ik dit verkeert?

WCP 178:Ik heb via mijn rechtsbijstand getekend dat het Bovag oordeel bindend zou zijn,dus heeft de ANWB geen zin na 5 jaar.
Maar ik ben van plan om mijn Palio nog jaren te rijden en heb het graag aangenaam warm met deze buiten temperaturen.
En elke winter erger ik mij weer aan die Palio kachel,voor de rest is het een gaaf karretje,nou ja gaaf,op het tanken na dan.

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Na 7 jaar het probleem opgelost,een nieuwe thermostaat gemonteerd en het lijkt nu of ik in de tropen rij.

De dealer had mij vertelt dat er in de garantie periode een nieuwe thermostaat gemonteerd is geworden,maar dit blijkt niet waar te zijn.
Vorige week kwam ik toevallig voor de 1e keer tijdens de winter in de file te staan en wat bleek,de temperatuur liep opeens op en de die van de verwarming ook,1+1=2.
De temp meter van de motor-temp heeft altijd al laag gestaan,dus een goed vergelijk had ik niet.

Waarschijnlijk gaat mijn benzine verbruik tijdens de
winterperiode nu ook iets minder worden dan de huisdige 1:11.5,maar dat is nog redelijk als ik zie wat somige Palio's verbruiken en schijnbaar niets aan te doen is.

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Ik ga tegenwoordig in Duitsland bij een Fiat dealer,scheelt ongeveer een ¤150 a¤175 voor een beurt en ik weet dat ze doen wat gedaan moet worden + een gratis leenauto.

Nah de Bovag,elke keer als er een auto van de Fiatgroep,auto van het jaar wordt,dan krijgt een Bovag Bons dezelfde cadeau,heb ik nu al 2x gezien op TV.
Als je een auto bij een handelaar koopt,dan maak je kans bij de Bovag,bij de dealer niet,want die jongens bijten mekaar niet,daarbij was er iemand van Fiat Ned bij en het ging op een manier van oude jongens krentenbrood,dus bij mij is het daaaaaag vertrouwen Bovag.

Nu moet ik zeggen dat een andere dealer hier in het zuiden van het land ook een garantie geval voor mij heeft geregelt naar alle tevredenheid,ligt puur aan de dealer.
Ik heb b.v. na lang touwtrekken mijn middelste uitlaaatpot gedeeltelijk vergoed gekregen,de schotten ramelde,dus slecht gelast,de dealer wilde dit niet vergoeden en ik niet betalen,na een maand of 3 kreeg ik dan door de garantie regeling 40% vergoed,maar als het aan de dealer had gelegen had ik niets gehad.
Dan het tanken,heb ik bij Fiat Nederland een Radio-CD-wisselaar losgepeutert,onder het mom van als ik met mijn Palio toch een kwartier aan de pomp hang om mijn tank vol te krijgen,wil ik ook goede muziek horen,heeft wel een half jaar geduurd,maar ik had 'm wel.

thei11316 (0), 18 jaar geleden

WCP 178,ik heb jou raad opgevolgd en een klacht hierover ingediend bij de BOVG,dus afwachten,maar ik laat je het vervolg zeker weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Palio of stel zelf een nieuwe vraag.