Fiat Ducato 2015: Koelventilator werkt niet

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 130

Na een tijd te hebben gereden en de motor is goed op temperatuur, zou de tweede ventilator bij moeten springen. In plaats daarvan begint het motormanagement-lampje te branden.
Al twee keer getest bij de Fiat dealer, twee keer werkte de koelventilator, maar de storing blijft terugkeren na resetten.

Wie weet raad? Het is een vol integraal camper en uitbouwen en vervangen is een behoorlijk klus.

Heeft iemand dit al eens meegemaakt en is er misschien een oplossing?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Carthago

Geplaatst door Carthago , lid sinds 3 weken geleden

4 Reacties

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Hebben ze t nagezocht in een database oid, dacht dat het een bekent probleem was eigenlijk. er staat motorinhoud 3, is het een 3.0 ltr diesel?

    Hoi Harry, ik was met de camper twee keer bij een fiat garage. De eerste keer werd een defecte ventilator vermoed, deze bleek toch te werken, waarna de storing is gereset. De motor is een 3 liter, of het een bekend probleem is weet ik niet. Zijn er ergens oplossingen voor te vinden? - Carthago, 3 weken geleden

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Welke foutcodes worden er uitgelezen, dat is wel even erg belangrijk voor een diagnose?

Carthago, 3 weken geleden

Dat weet ik niet, dat is me niet verteld bij de Fiat dealer. De eerste keer wilden ze ventilator vervangen, de tweede keer bleek die het toch te doen. Storing is toen gereset, we zijn een week verder en de storing is er weer. Ik heb de indruk dat ze bij de Fiat alleen naar de standaard dingen kijkt, maar dat weet ik niet zeker.

Highway PRO, 3 weken geleden

Ja, je hebt een 3 liter. Met de foutcode kunnen we je op weg helpen..Is er onlangs iets aan het koelsysteem gedaan, waardoor hij misschien niet goed ontlucht is.

    Ik weet de foutcode helaas niet. Een maat van mij heeft wel een obd tester, weet niet of ik dan ook de code kan lezen. Zo gauw ik dat weet zal ik dat hier posten. - Carthago, 3 weken geleden
    Komt dit vaker voor bij een 3.0 liter? - Carthago, 3 weken geleden
    Aan het koelsysteem is bij mijn weten niets gedaan. - Carthago, 3 weken geleden
    Ik heb de foutcode gelezen, het is: P0481. Fan 2 control circuit. Bij de garage ook al eens deze storing laten wissen, de ventilator werkte toen deze werd getest. Nu weer dezelfde storing. Relais ook al gewisseld, bij meten is geconstateerd dat het circuit van de ventilator spanning vraagt. (Ongeveer 3,4 volt) Mijn accu loopt daardoor langzaam leeg. - Carthago, 2 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.