Fiat Ducato 1993: Koppeling/versnellingsbak

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500, Vermogen (kw): 55

We hebben met onze Fiat camper een paar dagen op de camping gestaan en toen ik wilde wegrijden, kon ik de de auto bijna niet in de versnelling krijgen. Het was alsof ik wilde proberen de auto in de versnelling te zetten zonder de koppeling te gebruiken. Motor stilgezet, in de eerste versnelling gezet, koppeling ingetrapt houden en toen gestart. Geen probleem....ik laat het pedaal een paar centimeter opkomen en de koppeling pakt prima aan. Het schakelen blijft erg moeilijk in bijna elke versnelling te krijgen en de achteruit wil helemaal niet... veel geknars en wil er echt niet in. Ongeveer 60 kilometer gereden en nadat we na een uur weer verder wilden.... totaal niets aan de hand, schakelt nu weer prima, ook bij het terugschakelen en in de achteruit. Ik heb de camper droog gestald en nu blijft hij het (voorlopig) goed doen. Wat kan de oorzaak geweest zijn van het slechte schakelen... vocht??? Moet ik me zorgen maken over een nieuwe frictie??? Wie weet wat er aan de hand is???

Geert Jan

Geplaatst door Geert Jan (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1470) PRO, 7 jaar geleden

Het zou kunnen dat je koppelingsplaat niet helemaal meer soepel over de prise as schuift en daardoor blijft de versnellingsbak te veel meedraaien , met als gevolg slecht schakelen.

Geert Jan (0), 7 jaar geleden

Dankjewel Kaleido, het klinkt heel aannemelijk wat je veronderstelt. Hopelijk blijft het bij die ene keer en hoeft de koppeling niet vervangen te worden.

Geert Jan (0), 6 jaar geleden

Dankjewel Kaleido, door ouderdom blijft de plaat plakken, alles goed gereinigd en nieuwe frictieset gemonteerd. Probleem opgelost, schakelt weer als een zonnetje.

kaleido 1 (1470) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt alsnog voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.